Gospod Rado in še kdo se bo pridušal, da "imam(o) nekaj proti županu". Zdaj imamo res: dokaze. Vidne, jasne. Matjaž Rakovec je vaše in naše in sploh otroke posredno pognal na igrala, ki jih je zdaj - odstranil So neustrezna? Se zgodi. A nikdar, če prej pridobiš tisto kar mora vsak navaden občan po gradnji: uporabno dovoljenje. Matjaž Rakovec je po anketi "najslabši župan mestnih občin Slovenije za 2024", zdaj je ta - za Kranjčanke in Kranjčane - žalostni naslov potrdil. In povzročil marsikaj z otvoritvijo, ki je bi smelo biti. In je bila v luči razvoja dogodkov narcisoidno šopirjenje oblasti /stranka SD ima župana, podžupana, podžupanjo.../, ki ni pridobila najbolj osnovnega dokumenta in je - to trdim - ravnala nezakonito.

Župan, ki tako ravna, je nevaren. Za otroke, recimo. Ali pa za vse nas? Ne vem, vem pa za početja, ki so vsaj sporna. Kako je šel na izlet v Grčijo brez uradnega vabila, ker se mu je pač zahotelo, je eno takih. Toda otvoritev parka, ki nima uporabnega dovoljenja, je zabeležila samo Trma.si. Tisti mediji, ki jih plačujemo vsi mi iz proračuna so logično tiho. In vsi drugi tudi. Ni problema, nasprotno: Trmi ugled raste, ker objavljamo zgodbe iz tega okolja.

Matjaž Rakovec bi ob tej nezaslišani kršitvi zakona moral odstopiti. Mnogi se po tleh valjajo od smeha, ko to berejo. Odstop je dejanje časti, a narcisoidni ljudje ne premorejo teh občutkov: za njih je boleča že sama misel, da česa niso naredili najboljše, da oni sami niso najlepši, najpametnejši. Ker o sebi povedo podrobnosti, ki povzročijo take naslove /revija Metropolitan, 2022 pred volitvami/

Dolga miza? Fukui, Colorado Springs, Olympia? Jurčki z gorgonzolo? Nimamo nič proti, celo sami se lahko počutimo podobno. A ne za naš, davkoplačevalski denar. In ne na račun varnosti otrok, ki so se tri tedne igrali na igralih, ki jih zdaj ni več.

Trma.si je zgodbo odkrila. Poiskala dokaze. In čaka na odgovore s Slovenskega trga. Hudič pa je imel mlade: še preden so jih poslali, jih javnost lahko vidi. Na Trma.si.

Gospod župan, odstopite. Ker ste tvegali varnost otrok z vašim nezakonitim dejanjem. Dovolj? Vem, da ne.

Miran Šubic, občan, ki ne zaupam.