Kakšno upravo imamo? Kdo jo vodi? Nekdo, ki je popolnoma brez izkušenj prevezl preko stočlansko skupino z vsem žavbami namazanih uradnic in uradnikov. Spotoma je še viski zvrnil med delovnim časom in vsem na očeh, da je njegov osebni ugled omajan do konca. Zdaj odhajata dva zelo vidna člena te uprave, ki jo z direktorjem vred obvladuje župan? Pa jo res?

Župan je plačal okoli 3000 svojih fotografij z našim denarjem. To marsikaj pove. Še več pa dejstvo, da je veliko v tujini, na potovanjih, odsoten. Kadar mačke ni doma pa miši plešejo. Ne samo plešejo, popivajo. Kot redarji in inšpektorji v kleti na Slovenskem trgu 1.

Zdaj odhaja tisti, ki je "zaslužen" za Park slovenske himne ali političen park naše oblasti. Pa tudi za Bleiweisov park in nevarna igrala v njem. Pa še za marsikaj. Je tesno povezan z županom, a zdaj naj bi odšel v bližnjo občino za enega od šefov. To so spremembe, ki niso kar tako. Pa bo občan rekel, da ga "ribarije" na občini nič ne brigajo.

Nas pa lahko skrbi zapravljanje denarja za parke ipd. postavljanja politike proti ljudstvu. Zelo pa nas mora skrbeti, da naš župan otvori park, ki nima ključnega dovoljenja in pošlje s tem otroke na nevarna igrala. Je to nesposobnost? Je to davek zaupanju napačnim ljudem? Je to neznosna želja po všečnosti? Vsega po malo in veliko vsega, kajne?

Zdaj glavni igralci te zgdbe zapuščajo upravo. In tisti, ki ostanejo, postanejo še bolj nenadomestljivi. In tisti, ki jih odstavlja in postavlja bo kot kapitan odšel zadnji. Ali pa tudi ne: morda bo zapravljeni ugled skušal rešiti drugače, kdo ve?

Tragika je, da se za noben spodrsljaj do zdaj ni hotel ali zmogel opravčiti javnosti. Da je nezmotljiv, nepogrešljiv...Narcisoidni značaj je prekletstvo za vsakogar. Če ga ima politik, je prekletstvo tudi za vse druge okoli njega.

Kranjska ladja pluje dalje. Neizmerno sem ponosen, da vsi pritiski name niso povzročili, da bi bil slep za njeno smer. Titanik ni iz ledu, je živ in predstavlja vse nas. Prej ali slej vsak politik naleti na tak "titanik". Tudi tisti, ki pošlje otroke na nevarna igrala in se ne zmore opravičiti. Če bo poslal opravičilo vsem nam, ga bomo objavili takoj.....Šala?

Miran Šubic, ki sem preprečil nevarno igranje župana z zdravjem naših otrok.