Skrb za zdravje se morda začne pri tem, da zdravo živimo. Da gremo na športno igrišče in da na območju bolnišnice ne najdemo rjaveče pločevine, pod bolniškim oknom pa propadajočega parka!Golnik je očitno klavrn primer, kako država ravna s svojo lastnino in kakšne upravljalce v podobi vodilnih premore. Pri tem - razumljivo - niti z besedico do zdaj nismo okrnili ugleda zdravnikov, ki pa si kot vodilni v kliniki sami krnijo ugled z negospodarnim, malomarnim odnosom do lastnine, ki jim je bila zaupana.

Odgovor je ponavadi (in tudi z Golnika so ga že poslali s takim tonom...): nimamo denarja!? Pa ga dobite od mionistrstva, zabožjovoljo! Kdor bi videl fotografije, ki jim objavlja Trma, bi le težko rekel, da naj pač vse propade. Problem vsemga tega pa je svojilni zaimek "naš": vse to je naše, državno- ne pa zasebno. Če bi bil lastnik zasebnik, bi z igrišči gospodaril in kaj zaslužil, kajne?

Tragika prispevkov z Golnika je, da dobiš občutek, da vse skupaj najmanj briga odgovorne, vodstvo klinike. Preprosto se jim očitno dogaja preveč primerov zanemarjanja državne lastnine, da bi lahko javnost (krajani, obiskovalci...) spregledali. Odziv pa je - kot zapisano - največkrat le izgovor, ne pa rešitev.

Človeka je sram, da za kliniko in njeno okolje skrbimo tako kot bi ne bilo to okolje namenjeno skrbi za zdravje, dobro počutje. Vsaj nekoč so to vedeli in tako ravnali. Danes pa ...? Sicer pa je vse strnil naš bralec z Golnika...