Parkiranje javnemu podjetju Komunala in občini ne prinaša omembe vrednega dobička, prej nasprotno. In zdaj bo na vrsti nov razpis, trdijo v Komunali. Zgodba je seveda povezana z zgodovinskim poslom župana Bogataja in mestnega svetnika, ki je mimogrede bil tudi lastnik podjetja in...zgodil se je kranjski sistem parkiranja z avtomati, nadzorom, vzdrževanjem.

Parkiranje je vedno razlog za jezo: če je premalo prostorov, če so neustrezni, če so tam kjer jih ni treba ipd. Dejansko nasilje pločevine nad ljudmi lahko ponazorimo s tem, da v mestni občini ni bilo niti približno primerljivega števila naložb kot so bile v parkirišča. Spomnimo se samo, kako je župan Trilar "poraziral" otroško sankališče, parkirišču dodal še eno in ugotavljamo: brez potrebe. In seveda je za vse, ki gredo na Šmarjetno in na Jošta potrebno tudi parkirišče in...

Obenem pa gospodarsko gledano parkiranje prinaša komaj kaj, tudi izgubo. Področje, ki ga bodo morali na Komunali in občini zagotovo vzeti pod drobnogled. Kajti mi plačujemo. In treba je dodati: parkiranje je v Kranju uporabnikom prijazno - kup je olajšav, ugodnosti, to res ni odiranje ljudi. Ja, potem pa je izguba logična, kajne?

Občutljiva zadeva je parkirati avto čim bolj poceni, hitro in varno. To mora urejati javni sistem. In o njem je vedno mogoče kaj spregovoriti. Tudi o tem, da lani kaR 1000 kazni ni bilo plačanih in jih je potrebno izterjati. To smo pa mi, uporabniki, kajne?