320 je (zaokroženo) slovenskih športnikov, ki so "drugorazredni". Ne zato, ker igrajo nogomet v pol-amaterski drugi ligi, zato, ker jih tako obravnavajo tisti, ki so odgovorni za tekmovanje v pogojih krize z virusom. Kar preprosto pomeni diskriminacijo najhujše vrste s strani športnih birokratov pod vodstvom Radenka Mijatovića, šefa NZS. Ker: v prvi ligi je več denarja, več teve prenosov, več...v drugi ligi pa: druga liga me ne briga!

Prvoligaške igralce so preventivno testirali . kaj pa druga liga? Niso vredni? NZS prejme denar od FIFA in UEFA tudi zaradi virusa - pa kaj! Naj igrajo, trosijo okužbe (mogoče), to pač ni stvar tistih, ki vodijo slovenski nogomet. Tragika vsega je, da se jutri igra 7 in 1 tekma že danes. V ligi, ki nikogar ne briga oziroma kamor očitno virus nima vstopa!

Kranjski nogometaši so manj vredni ob Ljubljančanov: slednje se testira, se jim prestavi tekmo, se bdi nad zdravjem....Gorenjci pa pot pod noge v Beltince. Bodo v avtobusu z maskami? Ali pa so si maske nadeli tisti, ki bi to morali preprečiti kot so v prvi ligi. Morda pa je drugoligašli žogobrc daleč od šefov NZS? Gospod Mijatović je odletel pogledat, kako to poteka v Nemčiji - za doma pa...naj brcajo od Beltincev do Brd in še kje, to res ni problem.

Ne zganjam panike, a ne razumem odnosa. Minimalne skrbi niso birokrati NZS pokazali za drugoligaške igralce, klube. Preprosto jim na misel ni prišlo testiranje - pa igrajo prej kot prva liga. To je mogoče samo tam kjer so nesporni vladarji nogometa nedotakljivi. Če bi jih klubi volili neposredno, bi bilo - v to sem prepričan - drugače. Tako pa: enim teste in skrb, drugim žogo ... pa igrajte!

Miran Šubic, nekdanji član IO NZS ...zdaj pa edini, ki je opozoril na ta nesmisel!