Človek ne more verjeti, da ljudje sami sebi svinjamo. In da je ob kliniki na Golniku dejansko prava razstava zanemarjanja našega okolja, da o škodi s premoženjem (skupnim, kajpada) ne pišem. Pa so nas hitro v Kranju samem "poklopili": kaj Golnik, na Planino v Kranj je treba...da vidite dobre gospodarje!

Žal je objekt na Planini desetletje v takem stanju: zanemarjen, zapuščen. Sredi stanovanjske soseske stoji, sredi mesta tako rekoč. In je (bil) v dobrih rokah tistih, ki gospodarijo z nepremičninami pri nas in seveda tam znajo skrbeti za red. Pri sebi ...?

Take zgodbe ljudi razburijo in so tudi zelo brane na Trmi: ljudje se do svojega okolja obnašamo vse bolj odgovorno. Ne vsi in ne vedno: primerov slabih ravnanj ne manjka. Zato je toliko bolj čudno, če dobro stoječe podjetje leta in leta pusti propadati objekt, ki bi bil lahko marsikaj - vsekakor pa ne podrtija sredi mesta.

Ne kanjon Kokre, take "znamenitosti" žal krasijo mesto, ki se ponaša z lepotami in zgodovino. Ljudje v njem pa smo vseh vrst in res različni. Žalostno je, da ta različnost prinaša nezadovoljstvo.

Do kdaj še sramota na Planini pa je težko napovedati, kajne?