Cene v nebo, mladi pri starših, banke ne dajo posojil, kriza z virusom plaši vlagatelje = vse to se pozna tudi pri tem, da stanovanja ostajajo zelo draga. Kranj v tem času beleži rekord: najvišjo rast cene (povprečje, seveda) metra rabljenega stanovanja (vir: Finance) v Sloveniji!

To preprosto pomeni odmik za mnoge od želenega "kvartirja", da o mladih ne pišemo. V zadnjem času sicer rastejo predvsem hiše po obrobju mesta, a velik premik bodo nova stanovanja pri Supernovi in na območju "Koreje" pri Savi - a to ne bo jutri. Stanovanjski sklad bo gradil za mlade, pohvalno in Kranj bo moral vložiti milijone za ureditev vsega ostalega (od mostu do ceste proti Planiki).

To pa ne spremeni splošne slike, ki je vseslovenska in ni naklonjena mladim. Ne vemo, kako in kaj bodo gradili v Stražišču (nekdanji samski dom), a vlagatelji navadno raje zgradijo dražja stanovanja, ker je izplen večji. Mi pa pri tem lahko samo spremljamo mlade generacije, ki živijo pri starših ali pa plačujejo drage najemnine.

Nismo nič posebnega, rekorden dvig cen je morda samo trenuten, a splošne slike ne spreminja: STANOVANJE = SANJE, TUDI V KRANJU!