Če bodo svetnice in svetniki dvignili roke, bodo "požegnali" eno bolj zgrešenih početij v kranjski občini. Ki je bilo spodbujeno seveda z interesi. Ljudje, ki živijo v KS Jošt živijo (nekateri) od obiskovalcev, drugi jih videti ne morejo, ko parkirajo in lomastijo po njihovi zemlji....Kdor to živi na lepo soboto ali nedeljo, se res lahko samo vpraša: ali nismo znali načrtovati?

Na občini imajo strokovnjake za promet. A na drugi strani so krajevni funkcionarji, ki bi zdaj kar pobirali parkirnino zase, za svoj kraj. Pa dajmo: še na Planini gre parkirnina za ljudi, ki tam živijo. Pa na Zlatem polju in...tako naprej. Zakaj smo hrup, pline, pločevino vlekli na pobočje hriba, ki je romarska pot za Kranjčane pa vedo tisti, ki so parkirišča besno gradili. Zgradiš eno, rabiš še dve, zgradiš še dve, potrebuješ še tri...več jih zgradiš, hujša je gneča!?

Trma je leta 2019 zaznala problem ob tem, ko so nas opozorili na (sprva) Trilarjev projekt "zaparkirajmo Jošta"! Ker bi spodaj, ob izhodišču morali zgraditi parkirišče in ne pločevine siliti vse višje. Ampak je po bitki vsakdo pameten in general! Danes je morda priložnost, da se ovedemo in premislimo, kako rešujemo take probleme, ki so na eni strani plod prizadevanja, da se ljudje več gibljemo, da več hodimo, da smo več zunaj....in na drugi strani posledica hotenja, da se pripeljemo do kamor hočemo. Pa naj je dobro ali ne!

Malo bolje je s Šmarjetno goro kjer parkirajo mnogi ob vznožju. Pa tudi tam manjka reda in pločevina marsikje zavzame kar pač lahko. Na Jamniku je nezadovoljstvo še hujše: tam praktično ni pogojev za parkiranje, zato pa je tisoče obiskovalcev že večkrat zasmetilo okolico...

Včasih mora oblast videti naprej. Predvidevati. Občinski uradniki so preredko v teh vlogah. Kajti najlajžje je reko pločevine pripeljati pod Jošta in potem začeti biti plat zvona, ker problem ni več obvladljiv....Zdaj o njem zopet odloča politika. Pa da vidimo. MI SMO OPOZORILI LETA 2019!