Lea Bidovec, Lea Zupan, dr.Neven Polajnar, Tanja Graonja Krstev in Zoran Stevanović podpirajo v njegovem početju bivšega športnika Roberta Kranjca. Prej Kranjčana, zdaj Naklanca: to nam je ponovno pomolil pod nos - z nasmeškom. Ker je javno objavil novo sedežno garnituro, ker je javno objavil nov sesalec in ker je javno objavil hišo, njeno pročelje. Vse to reklamira kot zaupanja vreden človek, športnik, naš mestni nagrajenec. In se nam smeje, njegova politična družina v mestnem svetu pa ploska: delamo kar hočemo!?

Ponavljamo: za moralo gre. Za ugled in zgled. Za Roberta Kranjca so kriteriji drugačni kot pa za koga drugega. Ker navadni ljudje ne dobijo fasade zastonj, sesalca zastonj ipd. - ampak to plačajo. Nesporno je to plačal Robert Kranjec, ko je skakal in letel in navduševal. Zdaj pa prejema zaslužene ugodnosti, nimamo nič proti. Če ne bi ob tem molčal že mesece o svojem stalnem bivališču, ki je v drugi občini kot je bil izvoljen bi zato (moral?) že zdavnaj sprejeti odločitev, ali še lahko odloča o življenju v Kranju, če živi v Naklem.

Država je začela postopek kjer bo morda skušal dokazati, da ne živi tam kjer to javno oglašuje in vsem nam sporoča domala vsak teden. Prav. Naj vsakdo opravi svoje delo: njegova svetniška skupina z vsakim dnevom molka o tem sporoča vsem nam nekaj drugega. Da tudi oni delajo kar hočejo in kakor hočejo. Da poslušajo predsednika, ki se nam je - no, to je bilo pa res presenečenje- lani ob naši prvi poizvedbi oglasil na telefonsko številko Roberta Kranjca, ker očitno tudi po telefonu lahko govori zanj ali namesto njega. Njuna stvar, kdo je komu podložnik in kdo gospodar.

Mi seveda ne bomo odnehali. Robert Kranjec je (bil) športnik za zgled. Zdaj je politik za posmeh: sam oglašuje kje živi, svetniške funkcije (od oktobra do danes 1100 evrov cca prihodka) pa ne zapusti kot mu konec koncev velevajo številni predpisi (od volilnih do tistih o stalnem bivališču)?! Se bo morda v mestni politiki našel kdo, ki bo o tem zastavil kako vprašanje? Ali pa bodo junaki Planice svete krave naše stvarnosti?