Kaj človeku prinesejo glasovi na volitvah? Morda šest svetnikov, ki kot marionetke plešejo na vrvici tistega, ki jih upravlja. Niti ne vidijo, niti ne slišijo - samo ubogajo. Kaj prinese človeku malce medijske slave, objavljanje družinskih ipd. fotografij na spletu in seveda natziv "doktorskega študenta? Kaj lahko človek dobi, če naenkrat pomisli, da lahko dela vse, reče karkoli in - mu nihče nič ne more? Ker ga na spletu obožujejo "njegovi", ker v razpravi s svojim nastopom skuša utišati vsakogar, naenkrat postane nekdo drug (seveda z lastnim značajem, ki je najhujše breme...) od nekdanjega policista ali podjetnika ali....Postane politik. Vsaj prepričan je v to: pa skliče skupščino v bife in obtoži tega ali onega kar tako, brez dokazov. Pa si da objaviti oglas o podpori, ki bi jo bili veseli socialistični diktatorji pa je najboljši pravnik in tako dalje.

V bistvu pa vsak prej ali slej pokaže kakšen je dejansko. Ko se posmehuje nečemu kar potem tudi okoli njega začne ogrožati življenja, se seveda ne opraviči (ker se - kot sam trdi - v življenju še ni opravičil). Komu pa? Skorumpirancem v politiki okoli sebe, ki jih tako zelo prekaša? Tistim, ki danes bijejo bitko z virusom za življenja ljudi, on pa bi ga že zdavnaj prinesel iz Italije, Španije ali...saj niti ni pomembno!?

Besedam, ki jih objavljamo danes, morda niti ni treba dati velikega pomena, ker je žal brez pomena lahko tudi politično delovanje. Prezreti ta politični virus, to aroganco, samovšečnost in samopašnost pa ni pametno. Ker bi lahko sklepali preprosto: take razprave so ogledalo kranjske politike, njenega odziva na probleme! Zato smo jih o tem povprašali in bomo mnenja objavili. Če jih imajo.

Vem, da imamo danes vsi drugačne probleme oziroma se nam je spremenilo življenje. Toda to ne pomeni, da moramo biti tiho ob aroganci brez primere, neumnosti brez primere. Če na to pristanemo, smo enaki tistemu, ki nam te lastnosti in način delovanja hoče vsiliti kot naš. In tu je v zmoti: ne le kot politik, kot človek. Kranj ni tak in ne bo tak.