Ko sta skupaj sadila drevesa in nasmejana pozirala /od nas plačanim/ fotografom, nismo niti slutili, da bosta v "uradni kranjski delegaciji" potovala na Japonsko od koder ni bilo niti ene same novice o tem, kaj je dejansko koristnega za Kranj tam počel vsemogočni šef velikega elektro podjetja. A vse ima zgodovino: isti direktor je sedel tudi za dolgo mizo požrešnosti skupaj z županom in direktorjem zavoda...Tistega zavoda, ki je drevored ob Savi tako pompozno objavila med privlačnostmi Kranja.

Ko sta skupaj pozirala z drevesi, ki jamčijo zeleni Kranj, nismo imeli pojma, da bo gospod Šmon sekal Savski drevored, njegov partner in vsaj znanec Rakovec pa modro molčal. Ker sploh ni vedel za dogajanje ali, ker je obrnil glavo stran pa ne vemo. Vemo pa, da smo edini stopili v bran drevesom. Oprostite: prvi so to storili ljudje, ki tu živijo, z mestom dihajo in Trmo berejo. Pa vnaprej nič ne presojamo o posegu samem. A glej no glej: zdaj Rakovec nad Šmona pošilja svoje inšpektorje....Ugibamo: vse bo po predpisih...?!

Kaj nam sporočata oba? Da govorijo dejanja, ne besede, ne fotografije, ne fraze. Zeleni Kranj je neprestano parola župana in političnega potrčka iz zavoda. Trma je preprečila, da ta isti zeleni Kranj prikrajšajo za tisoče dreves pod Joštom, ob Savi smo bili prepozni. Drevesa so padla prej, preden so padla naša vprašanja.

Direktor državnega podjetja in župan mestne občine nam s posekom sporočata, da eden dela kar hoče, drugi pa (ne) vidi kar hoče. V mestu kjer je vsako posajeno drevo dejansko politika, je to poučno. Ker je podton sporočila nedvoumen: sadiva drevesa in sekava drevesa kakor se nama pač zdi. In vi morat temu ploskati, se veseliti, ker je to "zelena destinacija" in kar je še te navlake.

Je potem čudno, če dobimo kot uraden odgovor tudi največjo bedarijo leta 2024, ko drugi županov potrčko zapiše, da je kupil za naš denar kolesa za to, da zmanjšuje ogljični odtis...pa ima kolesa (tudi od nas plačana) dobesedno pod oknom pisarne. A on ne bo sedel na isto kolo kot "navadna raja" ampak na električnega in hajd na sestanek z županom ipd.?!

Priznam: nisem si mislil, da se bo tako sfižila podoba župana in njegovih. Ko mi kdo reče, da so enaki oziroma hujši od prejšnjih, se zamislim.

Miran Šubic, ki sporočila kvazielite sprejemam in o njih pišem - oni pa me skušajo utišati....