Izbereš svojega "vaterpolo somišljenika", ki ima referenco v kapici na glavi in ne v glavi pa ti potem kupi kolesa, da bo manjši ogljični odtis - iz javnega denarja. Pa čeprav ima sistem "zastonj" koles pred nosom. In drugi direktor postane "politični intimus" in zaradi tega žrtvuješ tudi kako drugo načelo ipd.

To je kadrovanje v Kranju danes: a ni kriv /samo/ prvi človek občine. Tako kot kadruje, tudi deluje: je pač "vagabund in gurman" kot mu pišejo "naklonjeni novinarji". Potem odide celo kdo iz neposredne bližine in vrstijo se zdrsi kadrovskega rajanja na Slovenskem trgu 1 - posebej v kleti. Tam je "odlagališče" oziroma Bermudski trikotnik kranjske uprave.

Ko je župan prišel, smo bili lahko v nekaj gotovi: bivši šef velike finančne ustanove bo "menedžerski pristop" presadil na občino. Res? Ja, po tem, da menedžerji potujejo po svetu in po tem, da je malih privilegijev bilo kar dovolj. A to je "folklora": problem so kadri in njih delovanje! Kako je mogoče, da tako sposoben župan kadruje /tudi/ nesposobne? Hja, morda pa je kriva njegova presoja in so vsi ostali samo proizvod tega?

Kranjski kadrovski bazen je plitek kot "golobnjak" v prestolnici. Ni lahko najti ljudi, ki bi delali v občinski stavbi kjer se rojevajo obljube, izjave, namere - po skoraj šestih letih pa ni nobene dvorane, ni doma za upokojence, ni pomembnih cestnih rešitev, ni...nič? Ni res: marsikaj novega je, trije parki so ponos Kranja!?

Oblast, ki ima teka ljudi, težko več stori. Denarja pa na desetine milijonov - a potem ostane neporabljen domala vsako leto. Ker še enega nadvoza pri Tušu ne zmorejo postaviti in tako naprej. To je stvarnost. In Kranj očitno to ponudja v podobi smo všečneža in samo všečnega prvega človeka, ki je kadrovsko zrcalo vseh nas.

Zato nove in nove "rešitve" kažejo žal na vso občino. In seveda politiko....Žal.

Miran Šubic, občan