Ko pomislim, kdo vse me pljuva in kako, sem miren. Če bi bili taki moji prijatelji, bi bil hudič. Redkokdaj so tako jasno zaznavni interesi tistih, ki me skušajo blatiti z lažmi po spletu. Da naj ne bom preveč občutljiv, ko pa znam biti še kako zajedljiv? Nisem, sploh ne. Z eno in bistveno pripombo: podpisan sem vedno. Ker sem odgovorni urednik in odgovoren za sleherno objavo na Trma.si!

Zato imam pravico "obrazložiti svoj glas", ki bo dejansko osebni - protest. Ker ga ne bo. Ker sem že zapisal in še zapišem:

1.

Ne bom volil za tiste, ki si kupujejo najdražje telefone, računalnike na moj račun, da o dronu ne pišem. Potem jih leta in leta odkupujejo po "pošteni ceni". Po enega, dva računalnika, telefona "na glavo svetnika ali svetnice". Sramota zanje.

2.

Ne bom volil oblasti, ki hvali in nagrajuje uradnike na visokih položajih, ki zlorabijo svojo funkcijo za to, da priredijo, zmanipulirajo nek državni predpis zato, da ugodijo nekemu podjetniku, društvu. In imamo sredi gozda zaradi tega dogodek v tistem "zelenem Kranju", ki ga tako opeva ista oblast.

3.

Ne bom volil zato, ker bi z oddanim lističem dal legitimnos temu in podobnim početjem, ki sem jih kot novinar in Kranjčan bil sposoben edini zaznati in obelodaniti - pa ni pomembno kdaj, pod katerim županom ipd.

Pravim, da se odrekam pravici in dolžnosti in se zavedam, da ne bo nič drugače. Bom pa miren bolj kot sem zdaj. Ker v tem mestu ni prepiha, ki ga zadržuje provincialna raven naše elite. Elite? Ali tistih, ki se za to imajo....

Prosim, da mi ne sledite, ker dejansko nimam prav. Prav je, da odločamo. Kakorkoli že. Zato kot zadnji izgovor uporabim svoja leta in izkušnje za vprašanje: smo se v treh desetletjih v tem našem mestu kam premaknili? Smo ob asfaltu in zidakih zgradili kaj več?

Ker imam odgovor na to, v nedeljo ne bom volil nikogar, ki je zdaj na oblasti. Novih pa zame ni.

Miran Šubic, volivec in Kranjčan