Moja reakcija je čisto osebna. Trma ne posega v kuhinjo, posteljo in denarnico. Nikomur. Ko pa na spletu preberem res dolgo predstavitev bivše prostitutke iz ZDA, ki je bila dejansko "spremljevalka za fukabilne gostilne", mi postane - slabo. Ne od prehrane, ne od dejstva, da živimo v demokraciji in je o vsem treba spregovoriti in pisati. Postane mi slabo, ker je to zapisala ženska. Ki se ji okolje fukanbilnih gostiln (kot jih opisuje sogovornica) zdi še kako dobra tema za to, da nas preko javnega servisa, ki ga mni plačujemo, seznani z zanimivo "predigro neke vrste", kot se ji zapiše.

Najstarejši poklic in okolje "fensi" lokalov naj bi šla z roko v roki. Plačljivo je oboje in načelno velja: če je sporazumno in med odraslimi ljudmi, ni problema...Ko pa neka ženska in novinarka lahkotno vzame zgodbo o fukabilnem okolju fukabilnih lokalov kjer je fuk (oprostite, a se nočem sprenevedati) potem logično nadaljevanje v svetu kjer se vse dobi in plača, moram čestitati za povzročitev mučnega občutka, ki nastane med glavo in želodcem ali kar povsod. Kajti za novinarko je danost prodajanja telesa samo obrobje mnogo bolj zanimive teme: če se prodajaš, lahko odlično ješ...v fukabilnih restavracijah!

Damo, ki je na simpozij o hrani prišla z one strani morja, spoštujem: če je prej prodajala sebe, zdaj prodaja nekaj drugega. Kupci so enaki, podobni: potrebni občutka, da so nekaj več, da si lahko kupijo večerjo in posteljo in obe plačajo in...Zato je izbor teme, sogovornice in sporočilo (vsaj zame) poučno: v Ameriki je fukabilnost nekaj prijetnega, sodi v "višji - plačilni - razred" in če si plačaš vsebino želodca in postelje, si uspešen! In glavna akterka lahko potem o tem predava zabitežem, ki jih trg premore več kot tistih, ki bi to predavanje odklonili na simpoziju o hrani. Razen, če gre za hrano za množice, ki goltajo vse na spletu in kjer so zgodb, povezane s telefnimi tekočinami - vrh.

V nedeljo ne bom volil za to, da Janša izgubi RTV SLO (fukabilni zapis gre sicer uradno v čas, ko vladajo na RTV njegovi in njemu zvesti) ali da jo dobi Golob (ali kdorkoli). VOLIL BOM ZA USTANOVO KJER NE BO FUKABILNA GOSTILNA DEJANSKO PRISPODOBA ZA JAVNO HIŠO RTV. KJER JE ODSOTNOST RAZUMA IN KRITERIJEV S TEM PRISPEVKOM VSEKAKOR POVABILO, DA O TEM ODLOČIMO.

Miran Šubic, uporabnik javne hiše

ps

Razlage, da prispevka na MMC v petek nisem razumel, sprejemam s polno odgovornostjo.