Takole prazno slamo je mlatil eden večjih poražencev, Zoran Stevanović, tik pred štetjem glasov. Slednji mu sporočajo, da karizme novega obraza ni več, le še traparije kot je "da je bilo dovolj dosedanje utopije". Sploh ve, kaj je utopija? Ne bo mu treba takoj pričeti z delom, lahko pa bo še naprej čvekal kar bo pač hotel - to je demokracija. Slednja je Igorju Velovu dala zaušnico kot je še ni dobil, a to je bilo bolj pričakovano od tega, da zmagovalka volitev za mestni svet ni Svoboda, ki je pred nedeljo bila najbolje uvrščena...Neprepoznavna lista prebežnikov iz drugih strank je po inerciji državnih volitev sicer prinesla pomembno vlogo v Kranju, a nič več od tega. Enako velja za Več za Kranj, ki je pogorela z župansko in svetniško kandidaturo in nima nobene vloge več (še pred volitvami 2018 so imeli 8 svetnikov, svetnic). Desus je politični mrtvec, razbijalka Kranja Barbara Gunčar pa sploh kandidirala ni več. Tisti, ki delajo v politiki, dobijo tudi nagrade - v mestnem svetu so to lokalne skupnosti (najbolj Bitnje in Žabnica) ter NSi. Slednji so sicer podprli Bajca za župana, dobili enega svetnika - a tudi njim preostanejo drobtinice z mize, ki pa včasih pomenijo občutek sitosti kar dobro izkorišča Levica pa še kdo.

Zanimivo je, da so bili dolgi nosovi pri vseh. Za poražence je logično, za zmagovalce pa velja: Rakovec bi si ob vsem želel še zmage v prvem krogu, Svoboda bi raje imela rezultat po anketah, v SDS pa bo zanimivo, kako bosta za krmilom sedela dva in kdo bo dejansko vozil (Grims ali Bajc, ki je kot na državni ravni Logar dal lekcijo "velikemu vodji").

Kranju se realno obeta realna politika. Kar pomeni še en Rakovčev mandat za tiste projekte, ki so zdaj v čakalnici, a bodo kmalu na vrsti: poslovna cona, stanovanjska gradnja, dom upokojencev, celo postaja in še kaj...Kjer pa je pošteno treba dodati, da so to cilji vseh nas v Kranju. In bi bilo zato dobro, če bi imeli v mestnem svetu čim manj "praznega čvekanja" in ustrezno odgovorno in močno koalicijo in tudi opozicijo z njeno pravo vlogo: nadzorom in ne nagajanjem!

Miran Šubic, ki ne verjame niti enemu politiku na tem svetu, zato sem lahko "nadžupan"....