Če ne bomo šli pred Miklavžem na volišča, nam ne bo prinesel tistega, kar si želimo. Novega župana po naši meri. Imamo dva kandidata dveh strank in dveh političnih smeri. Dovolj za to, da oddamo glas ali pa smo siti volitev in vsega kar zraven sodi?

Na volišče naj gredo tudi tisti, ki ne marajo nobenega od ponujenih oziroma tistih, ki sta nam dala možnost odločitve. Izbira manjšega zla ali glasovanje proti komu ali "taktično odločanje" so prvine, ki sodijo v ta čas. Roko na srce: takih, ki bi izbrali nekoga tretjega, je vedno veliko, včasih največ.

Poraženci predtekmovanja nimajo repesaža kot pri veslanju. Imajo pa možnost, da zamujeno priložnost spremenijo v občutek zmage. Ste opazili, da imamo po vseh volitvah same zmagovalce: ker so eni dobili več kot prej, ker so drugi zmagali tam kjer še niso ipd. itd. do onemoglosti. In zato ob vsem tem današnji res svetel odziv kandidata, ki ni postal predsednik države, a ima državniško držo tudi v porazu: ker njegovi v državni prestolnici niso uspešni, je odstopil kot prvi človek stranke v tistem okolju....Če pomislimo, da pijan za volanom ni odstopil naš nekdanji župan, se zopet lahko vprašamo o etiki in morali v politiki. Ne za navadne smrtnike, za politike s privilegiji je povsod jasno, da kot obtoženci ne morejo na volitve. Ne, da ne smejo, da bo jasno. In po tej plati smo takemu v Kranju vendarle pokazali, kaj volivci o takem početju odločijo. Pa dovolj o etiki in morali politikov, ker smo še danes prejeli informacijo o tem, kdo dan po prvem krogu že ponuja več zase in ne za Kranj naokoli.

Kaj nam bo prinesel Miklavž, bomo odločili sami. Vsi in vsakdo: pridni in malo manj. Za nekoga bo šiba, o tem ni dvoma. Držimo jo v rokah in odločamo o prihodnosti našega mesta. Zato je v tem primeru pač treba na volišče. In odločati. In odločiti. Če ne zaradi argumentov, zaradi razvoja, ki ga s takimi odločitvami tudi držimo v lastnih rokah.

Nič ne navijam za kogarkoli. Pač pa navijam zase: da bom tokrat šel, obkrožil, odločil. Zlasti zase.

Miran Šubic, ki sem v prvem krogu držal besedo in se nisem opredelil za nikogar. Ker tega niso (bili) vredni.