Franjo Radiković je legalni in legitimni predsednik NK Triglav. Kako je bil izvoljen in kakše napake so bile pri odgovornih in pri postopkih, skušam razčistiti podporni član kluba Miran Šubic. Pri tem sem povsem pričakovano že "pogorel" pri disciplinskem sodišču, kiga tvorijo predsednik Miloš Avdić, člana Marijan Tkalec in Janko Marušić. Slednji so odločili, da se moja pritožba zavrne. Zdaj je na vrsti skupščina kluba kot višja stopnja iskanja pravice, potem pa...no, ja: bomo videli.

Zdaj sem prejel pismo odvetniške pisarne, ki zastopa klub, ki ga vodi Franjo Radiković. Razumem ga kot grožnjo. Ker mi grozi znova disciplinsko sodišče in seveda možna izključitev iz kluba. Zopet bodo v glavni vlogi Miloš, Janko, Marijan oziroma tisti, ki vodijo klub. Ne dvomim, kako se bodo odločili, če bodo morali izbirati med mano in tistimi, ki so z izključitvijo zagrozili že lani.

Kot podporni član kluba bom poskrbel, da javnost zve vso resnico kot jo vidim sam. In tega se najbolj veselim. Sem namreč tudi urednik medija, ki ga bere dnevno okoli 4 000 ljudi - včasih več, včasih manj. In nič se ne bom branil, da bo jasno. Ker se nimam česa braniti. Pač pa bom branil ustavne pravice kot je združevanje v klube in društva (enkrat sem jo že uspešno ubranil, ko me v klub ni želel včlaniti Beno Fekon ja - dolgoletni predsednik kluba, zdaj direktor....). Prav tako bom branil svobodo govora in še kaj. Predvsem pa bom temeljito in dosledno razčlenil, kako me skuša ustrahovati NK Triglav oziroma predsednik Franjo Radiković kot človek, ki predstavlja klub.

Sem Triglavan, tega mi ne more vzeti niti Franjo Radiković. Nekoč sem ga učil nogometa kot nogometni trener, a je obupal. Preprosto ni zmogel zaradi svoje drugačnosti. A to je zgodovina: tudi sam sem nogometno kariero zaključil kot igralec v gorenjski ligi. Tega mi ne morejo vzeti niti Janko, Miloš in Marijan. Kdor jih pozna, ta dobro ve, kako študiozni so kot disciplinsko sodišče in zato seveda lahko zapišem samo: hvala.

Trma bo doživela nadaljevanko, ki ne bo za tiste s slabimi živci in občutljivim želodcem. Name so v tem življenju pošiljali policijo in tožilstvo, mi grozili s smrtjo in še čem, me skušali kupiti ali ...ni pomembno. Kaj pa je pomembno? Trma.

Miran Šubic, nekdanji direktor in predsednik NK Triglav...zdaj podporni član