Poglejte prvo stran RTV SLO na spletu. Pa prvo stran POP TV. Pa prvo stran Dela, Dnevnika...tako imenovanih "main stream medijev" (Večer je tu izjema vsaj s poslanico predsednika vlade): razen poslanic vodilnih, niti ene zgodbe o tem,zakaj praznujemo Dan suverenosti v spomin na datum, ko je zadnji vojak JLA zapustil neodvisno in svobodno državo Slovenijo! SRAMOTA (ČE POSNEMAM AMERIŠKEGA POLITIKA, KI JE TAKO PISAL O JANŠEVI PODPORI TRUMPU)!

Ko človek očisti dnevno nesnago politike, ostanejo neki atributi, ki naj bi nas povezovali. Vojna za Slovenijo, na primer. Ne trgovina z orožjem po njej, ne delitev plena v obliki prilaščanja zaslug, golo dogajanje. Sam sem ga kot novinar doživel "na frontni črti". Pa ne, da bi se zdaj trkal po prsih - videl sem, kako tank kot škatlico vžigalic premika naložen tovornjak na cesti pri Bistrici in slišal sem "specialca" JLA (podporočnik s padalsko oborožitvijo) kako kolegu Mirku reče: "Še enkrat sproži fotoaparat pa te bom ubil!" Pametnemu dovolj, kajne?

Potem je JLA odšla in Slovenija si je izborila suverenost. Brez suverenosti ni države, so nas učili v "rdečem lemenatu". Če imaš tuj vojaški škorenj na svoji zemlji, nisi suveren. Od 25.10.1991 smo suvereni.

Zakaj danes ne praznujemo kot bi morali? Zato, ker smo si žal državo zastrupili sami s klicami, ki jih tako pridno desetletja trosi prav Janez Janša. A to ne spremeni dejstva, da je danes kot premier napisal poslanico ob prazniku in prav tako ne spremeni dejstva, da so jo in jo še bodo številni prezrli. Ker jo je on napisal.

Današnji Dan suverenosti je najbolj žalosten prikaz stanja v državi, ki je postala suverena z orožjem. Ne s kakimi darili ipd. Zato je suverenost tako pomembna in ključna. Kaj je rekel junak filma Na svoji zemlji (žal bi mnogi take filme danes najraje zbrisali....)? "Da bom na svoji zemlji svoj gospod...!"

TRAGIČNA MEDIJSKA PODOBA PRAZNIKA JE OGLEDALO SLOVENIJE IN TISTIH, KI JO VODIJO. ČE SO BILI SPOSOBNI SUVERENOST IZBORITI, NISO BILI NIKDAR SPOSOBNI DOSEČI, DA BI JO SPREJELI MI VSI IN SO NAS RAJE DELILI IN NAS ŠE DELIJO.