Miran Pavlin = silno pomemben Kranjčan v slovenskem nogometu! Direktor reprezentanc, bivši kapetan Slovenije v zlatih časih. Posebnost: njega dni nabiral glasove za SDS in Janšo, danes je "Čeferinov človek 101%" - torej na drugi strani!

Blaž Vidmar = silno pomemben človek kiz zakulisja. On pošilja sodnike na tekme prve lige in je eden od šefov te silno močne skupine v slovenskem nogometu. Ni več član nogometne vlade, a ko je bil, je bilo vse jasno: vedno glas za vodilne....Žal je nogomet v "njegovi" zvezi (na Gorenjskem) padel zelo nizko, skoraj se nižje ne da. Njegov delež pri tem?

Dane Jošt =bil najbolj pomemben Gorenjec nekdaj kot generalni sekretar. Zdaj čaka upokojitev v varni službi. Naklanec je bil pojem "toge korektnosti" in zato mnogi niso želeli njegove natančnosti, doslednosti. Bil - na primer - delegat na finalu Lige prvakov, a "dedni sekretar" Zavrl ga je kasneje umaknil z velike scene. Vsekakor zaslužen v časih, ko je nogomet štel veliko...Zakaj se slovenski nogomet z lahkoto odreče takih ljudi, je jasno: zato, ker vsaka struktura hoče svoje na položajih in seveda je današnji generalni sekretar bleda senca Jošta, Zavrl pa poleg pomembnega očeta ostaja v zgodovini kot "Čeferinov potrčko".

Darko Čeferin, Dejan Plastovski = dva pridna in pohlevna uradnika ob žogi. Prvi je kot sodnik naredil lepo kariero, zdaj je kontrolor, zaposlen na NZS. Dejan Plastovski je eden tistih, ki so diplomirali tudi izven nogometa in zdaj odgovoren za marketing. Oba sta nenevarna "velikim zverinam" za kak položaj in tako lahko delata na NZS do ...

Še bi lahko naštevali Kranjčane, Gorenjce, ki so bili ali so vpeti v delo krovne nogometne organizacije. Dobro je, da jih imamo. A nekaj drugega bode v oči: zahodna Slovenija nima niti enega (bodočega) podpredsedniškega kandidata NZS - vzhodna pa 3 kandidate (in Ljubljana enega, a ima slednja tudi predsednika)....Nogometna politika pa pomeni tudi milijone, privilegije, naložbe v infrastrukturo. Zato očitno velja, da smo Gorenjci za delat dobri, za ostalo pa naj poslušamo druge...