Današnji zapis Trme ima kuliso. Ni dobra. Ljudje smo lahko kritični do zmedenih "kacinovanj", lahko smo jezni zaradi omejitev svobode gibanja, lahko ne maramo te ali one politike na oblasti - ampak: dejstva so pa jasna, nazorna, zgovorna.

Kakor komu. Če gradiš svojo politiko na populizmu, je to podobno diktaturi. Kajti večina diktatorjev je dosegla nekaj, kar jim je omogočilo diktaturo: zanimanje ljudi, strinjanje z njimi. Nihče nikogar ne sili, da skuša dojeti virus=bolezen=posledice. To je stvar vsakega posameznika, ne odrekamo je niti "kranjskemu Zokiju". Če pa s takim odnosom skuša manipulirati druge, ne smemo biti tiho. Ker Tanja Ribič je pač vplivna in znana in sploh in oh .... ona že ve. In mestni politik je bil skoraj župan in je tako pravičen ipd. = on naj bi že vedel, kaj je z virusom in on bo kajpak vse to rešil po svoje...Kot je rešil Komunalo, kot je "rešil" v domačo hišo omaro, ki smo jo plačali davkoplačevalci, kot je...niti ni pomembno. Pomembno je, da nismo tiho.

Kranj je v zadnjem času doživel razmah okužb, obolenj pa če nam "guru antivirusa" iz Francije sporoča karkoli. Da pa človek ob tem tistim, ki se borijo za življenja ali pa tistim, ki jih rešujejo,vošči "srečno epidemijo" (zopet bo pojasnilo, da je šlo za sarkazem?), je zavržno, poniglavo, nevredno politika, ki mu (je) zaupa(lo) veliko ljudi. Ne, to ni politika, je le demagogija, populizem ipd. Oziroma: to je tako podobno tistim, ki si skušajo na račun virusa podrediti še kaj v državi, da je naravnost osupljivo. Dve politiki za isti cilj: oblast na račun tega, da virusa ni ali pa da je = čas za to, da se oglasimo,

Ponavljam samo eno: iskreno upam, da tistim, ki nam želijo srečno epidemijo, ostane dovolj voščil in sreče za njih same in njihove najbližje.