Janšev križarski medijski pohod proti medijem, ki jih ne mara in oni ne marajo njega, razkriva neverjetna ozadja boja za politično in medijsko oblast. Kajti vsaka oblast, ki ima za sabo medijsko podporo, lažje vlada ali oblast sploh osvoji.

Primer malih radijskih postaj pokaže na velike sisteme, ki so nastali v Sloveniji in nam ponujajo (samo kot primer, nič slabega, sploh nič ocenjevalnega...) Denisa Avdića na vseh programih. Ker ta neformalna formalna mreža lastniško povezanih radijskih programov dokazuje, da smo poslušalci dejansko - ovce. Če ne bi bili, ne bi dopustili, da je izginila "duša" radijskih programov npr. v Kranju, na Jesenicah in smo v zameno dobili program iz enega centra, cenejši kajpak.

Tu smo počepnili kot davkoplačevalci. Kranjčani plačujemo, da obstaja program Radia Gorenc. Nismo pa bili sposobni plačati, da bi ohranili svoj radio. Naš radio, ker smo ga plačali mi - potem pa ga je nekdo kupil, prevzel, osvojil in nam vsilil Denisa Avdića. Če pomislilm na utišanje Radia Kranj v njegovi prvotni programski obliki, se grenko spomnim, kje je končal direktor - na Rdečem križu je dobil službico, ker je bil pač najboljši na razpisu. Prav nam je!

Zato je zgodba o (preostalih) malih radijskih postajah žal delček boja za oblast, ne glede na vlogi bratov Grims. In če je vse to osvajanje medijev po madžarski licenci del politike, je nekaj drugega prekleto res: nismo znali ohraniti svojih radijskih postaj, nismo se zganili ob kapitalu, ki je lomastil po Sloveniji, da danes vsi poslušamo Avdića....V Tržiču še imajo svoj radio. Svoj?