Kranj je v zadnjem tednu podvojil število umrlih s Covidom19. To je dejstvo, imamo 9 mrtvih. Vse ostalo je - bedno. Človeška življenja ljudi, ki jih srečujem vsak dan, občank in občanov Kranja, ni mogoče vpreči v nobena "tolmačenja virusa"! Kdor to počne, je nizkoten.

Smo v samem vrhu statistik, a šteje vsako življenje. Ne za statistiko, za nas, ki smo poznali te ljudi, ki jih ni več. Ali pa jih nismo poznali, vseeno.

Če pomislimo, kaj vse smo slišali, zvedeli, prebrali, slišali, preslišali, prezrli ipd. o virusu, potem bi morali končno razumeti, da zanikanje ne vodi nikamor, teorije zarot tudi ne. In tu je treba prisluhniti zdravemu razumu in sprejeti boj proti virusu kot danos naših življenj.

Ja, mnogi se za to tudi v Kranju ne zmenijo. Če gre za odrasle ljudi, če so se zavestno tako odločili, če s tem ne ogrožajo drugih - potem je to pač njihova pravica izbire. Če pa gre za karkoli drugega, je zadeva povsem jasna: ti ljudje so proti nam. Torej: zanikovalci virusa proti tistim, ki ga želimo premagati!

Kaj bo, ko bo kdo v tej črni statistiki iz okolja, družine, kroga tistih, ki trdijo, da je virusa manipulacija, teorija zarote ipd.? Nočem ugibati, a držim pesti za vsakega med nami. Pravica do življenja ni statistika in število mrtvih, tu v našem mestu, niso le številke...