Od vlade do občine ipd. se pletejo kadrovske niti. Politika hoče in tudi uspeva nastavljati svoje kadre. Pa to ni izjema Slovenije, to je posledica strankarske ureditve. Zakaj bi bil v neki stranki in plačeval članarino in bil aktivist, če potem ne morem biti zaposlen v javnem, državnem sektorju? Je potem čudno, če vsi, ki pridejo na oblast, kadrujejo ("kadrovirajo") kot pač znajo....? Ne, ni.

Polomija z razpisom za kranjsko knjižnico je zadnji v nizu kadrovskih zdrsov kjer je bila v šahovski partiji žrtvovana povsem ustrezna kandidatka. V prejšnji partiji pa je bil žrtvovan lovec (na nepravilnosti...), da bi kmet (pred partijo ni imel velike vloge na šahovnici) na koncu prilezel do zadnjega polja šahovnice in zmagal za "svoje" in s pomočjo "svojih". Lovec pa trdi, da je bila šahovska partija mimo pravil...

Zdaj imamo novo igro. Zavod z ogromno proračunskega denarja je po zaslugi kadroviranja prejšnjega župana vodil človek, ki kljub dokazanim grehom ni imel namena odstopiti dokler mu niso "noža nastavili na vrat", kot se reče. Pustimo ob strani blefiranje z javnimi naročili in zlaganje omar po "fengšui" metodi - kaj nam je ostalo? Kaj smo premaknili? Kaj smo naredili?

Kranj ni in ne bo turistično mesto dokler ne bo znal narediti privlačnih dogodkov in izkoristiti kanjona Kokre. Vse ostalo je - iluzija. Mesto je lepo, urejeno, a nima "duše". Bo nov vodilni človek to dojel in sprejel in z mestom (pre)živel? Ne bomo vprašali njega/njo ampak mestno politiko - vedno polno besed o mestnem jedru, turizmu ipd. in tako prazno z idejami in konkretnimi predlogi. Nov svet zavoda je torej na potezi. Župan je na potezi.

Dodati je treba še tole: pri gasilcih in v knjižnici in v zavodu za turizem smo pretekla leta neprestano doživljanji notranje bitke, zdrahe, spore. S tem so imeli velikokrat ogromno dela zaposleni. Torej ni vedno za vse kriv glavni, kajne?