Ko je skupščina Triglava soglasno sklenila, da je treba Mirana Šubica&Trmo "ustaviti", ga ni bilo med vodilnimi, ki bi morda oporekal. Slamnati mož njihovih namenov je bil klubski veteran, ki je potem dal rep med noge: žal se je napovedano uresničilo in se še uresničuje. Novi predsednik je ob tem zamudil tisto, kar so od njega hoteli in pričakovali mnogi: pokazati, da ni slamnati predsednik - pa je na skupščini to javno zatrdil! Šel je za mesec dni na dopust in vse je v tem času šlo samo - navzdol. Klub (oziroma vodstvo, so sporočili), so zapustili tudi navijači, ni jih več na tekme. Klub so zapustili tisti fantje, ki bi lahko prispevali k rezultatskemu dvigu. Še sin člana uprave je odšel h konkurenci.

Plačal sem članarino in kandididral /priznam: navidezno/ za predsednika, da bi jih prisilil k javnosti delovanja, ker prejemajo javni denar. Dosegel sem veliko: zdaj celo vodstvo terja revizije in prevetritev pogodb! Prej sem bil le moteči element za razne tkalce navideznih tančic okoli Triglava, ki je bil katastrofalno voden po športni in poslovni plati. Tega si nisem izmislil jaz, to je dokazala ekipa Gorice (0:5 v Kranju) in uradno poslovno poročilo (skoraj 600 000 evrov dolgov). Ko sem jim vse to na skupščini povedal v obraz, ne za hrbtom, so bili tiho kot ....! Potem so izglasovali, kako me bodo ustavili, tožili, preganjali, špecali ipd.! Zato moram z žalostjo ugotoviti, da sem razvoj dogodkov slutil in napovedal dokaj natančno: KLJUČ PROPADA BO NOGOMETNA ŠOLA MLADIH, KI JE JEDRO ZDRAVEGA KLUBA. ČE TO NI, JE KLUB BOLAN IN TRIGLAV JE NA RESPIRATORJU.

Živimo v času, ko je mnogim med nami propadanje naših simbolov nepomembno. Štejejo osebni prestiž, osebno bogastvo - klubi pa naj vegetirajo. Ko nekdo zmaga na kolesu pa se vsi trkamo po prsih, kakšen športen narod da smo. In Kranj hoče biti mesto športa kar bi skoraj bil uraden naziv!? Tukaj, pred nami pa hira nek šport, njegov najbolj vidni predstavnik, neka institucija kranjskega športa, stara 100 let!!! Zato nisem bil tiho in ne bom tiho. Zato se ob polomijah spomnim stavka iz naslova iz legendarne pravljice o Zvezdici Zaspanki. Kazen je v tem primeru žal samo v pravljici, kranjska resnična zgodba pa ponuja nova in nova poglavja. POMISLITE: OB VSEM TEM RAZKROJU GA NI BILO, KI BI SE ODMAKNIL OD KORITA IN PRIZNAL IN SPREJEL ODGOVORNOST!