Jeseničani pravijo, da je njihova in bo njihova. V Radovljici imajo skomine. Kaj imamo od tega mi? Kranj je regijsko središče, a Gorenjska se večkrat deli na "zgornjo" in "spodnjo"!? Logično, ko pa smo tako veliki in pomembni = desetino velike in pomembne države tvorimo!

Ko je Kranjčanka doživljala več kot teden dni "ping pong" z njeno boleznijo, diagnozo in o virusu sploh ne govorimo, nam je sporočila nekaj: borba za zdravje (zdravljenje?) postaja vse hujša. Sem ter tja, gor in dol in med tem bi se lahko zgodilo marsikaj - pa se ni.

No, še nekaj se ni zgodilo že dolgo, če sploh kdaj: da bi gorenjska politika bila sposobna sebi in vsem nam dokazati, da je Gorenjska pokrajina, Kranj pa njeno središče. Potem bi morda že imeli gorenjsko univerzo, morda tudi regijsko bolnišnico in še kaj. Tako pa je vsakdo prepričan, da njemu pripada nekaj kar je skupnega in kolobocija je tu.

Minule tedne je dokaj neopaženo jeseniški župan zopet poudarjal, da bodo oni imeli osrednjo gorenjsko bolnišnico. Če bi zapisali, da bo o tem prej ali slej odločila stroka, bi se nam res lahko smejali. Odločila bo politika in milijarde evropskega denarja bodo namenjene - zdravju in zdravstvu. Tudi pri nas. Tudi v Sloveniji, na Gorenjskem - v Kranju!?

Slepič Kranjčanke je pokazal in dokazal, kako zadeve delujejo v praksi. Politika pa bo morala prej ali slej (v navezi s stroko, upamo) opredeliti, ali jeKranj regijsko središče kjer je lahko tudi regijska bolnišnica. Trenutno kaže, da ne.

To pa je slepič, ki se (še) ni razlil.