TRMA je nedavno odkrila, da pevca Šifrerja iz gibanja Svoboda sprašujejo, če bi se podal v bitko za župana Kranja. Pa je to našo informacijo potem povzel še kdo (seveda nas ni niti omenil, a smo se zabavali) in so malo letele iskrice sem ter tja med mediji in najbolj vplivno stranko - a kaj bi tisto! Šifrerja so "vabili" pač eni, a na koncu je srečni (?) zmagovalec Srečo....srečko! Golobovi so iz "golobnjaka" potegnili športnika, ki naj bi v športnem mestu športno zmagal v - politični bitki. Težka bo, ker politične bitke niso športne in ker so zmage plod marsičesa....

Ključno in edino vprašanje: ali lahko smučarski tekač iz STK Triglav premaga hokejsko-vaterpolskega župana? Hudiča, skoraj bi pozabili: vmes je še Športna lista, ki naj bi v mestni svet pripeljala kakega športnika, ki ga vsi mi poznamo, ki je del naše športne tradicije....Pa imamo športa, da glava boli! Bistvo je pa preprosto, da bolj ne more biti: Srečo Barbič proti Matjažu Rakovcu lahko računa na inercijo stranke Svoboda kot zmagovalke parlamentarnih volitev. A te niso nikdar tudi obvezna podlaga za lokalne in seveda obratno. Pa smo tam: če bo drugi krog (in napovedujemo ga tudi mi!!!), bi bil spopad lahko že bolj zanimiv, ker bodo v igro vstopili poraženci in koga od obeh podprli. Če Barbiču ne bi uspelo priti v drugi krog kar je manj verjetno, bi seveda Rakovcu lahko odločilno pomagal kot poraženec (in tudi obratno!).

Kaj so torej zdaj Velov, Stevanović in celo Bajec v tej tekmi? Ne podcenjujemo strankarske discipline, a res bi morali desni "nastopiti kot eden" in množično priti na volitve, da ne bi v Kranju videli spopada dveh vladnih strank za županski stol in prevlado. Ostali? Resničnega ćudeža ne bo več, a seveda nočemo biti evforični glede kranjske politične prihodnosti in napovedati, da "jeseniški Zoki" ne zmore "kambek v Kranj" potem, ko ga je zanimala dolgo časa poslanska plača in še kaj!

Hude težave pri iskanju kandidata Svobode so na koncu rodile - to lahko ocenimo - zelo soliden izplen. Res je Srečo Barbič "dobil po .....", ko je hotel vladati slovenskemu biatlonu, a v politiki se teće in strelja drugače. In kanonov ne manjka ne Svobodi, ne SD-ju. Že veste, da bo Matjaž Rakovec imel tudi "svojo kadrovsko reprezentanco"? No, mi vemo....tudi ta bo znana skoraj takrat kot bodo v "golobnjaku" potrdili kranjsko "ekipo za zmago"!

Ker za zmago gre, kajne? Kaj ostane poražencem? Da se pritožujejo, kažejo na sodnika in slabo formo...vsaj v športu!

Miran Šubic, ki sem bil vedno za kranjski šport. Zdaj bo izbire očitno kolikor hočeš!!!