Ko največja stranka naše vladne koalicije zaorje brazde v Kranju, ni lahko. Do zdaj zavarovalniška zastopnica in zdaj prva ocenjevalka primernosti kadrov za stranko Svoboda, je poslanka, ki je zmagala potem, ko smo jo predstavljali na Trma.si kot pravo lokalno borko proti nepravilnostim (v vrtcih, saj se spomnite...). Danes je v politiki do vratu in čez: mrzlično išče primerne za kandidaturo za župana in mestne svetnike kar je "iz Ljubljane diktirana naloga". Ni edina, v vseh strankah je podobno. Če bo res (in do zdaj je bil legitimen kandidat) pri njih kandidiral človek, ki je zamenjal tri stranke v kratkem času, je to ogledalo naše, kranjske politike. Malo ali nič jih je, ki bi se v to pustili in zato je Športna lista morda lahko izjema po tem, da v mestni svet lahko vstopijo nesporno ljudje, ki vsaj Kranj poznajo! Ki v njem delajo v športu, ki je kot vedno brez denarja...Mimogrede: politična združba Triglavovih klubov in društev v treh letih ni "shodila", zdaj naj bi postala nekaj tik pred volitvami?! Da o njenem glavnem akterju, ki je pobegnil iz športa pod težo neuspehov in še česa, ne pišem.

Vprašanje, koga volimo je večno in - tečno. Najprej za tistega, ki si ga zastavi. Koliko nas je, ki se upamo izpostaviti in javno nastopati zer zastopati svoja stališča, svojo pamet? Koliko jih je, ki se po vstopu v politiko takoj "prodajo", njihova pamet pa se zoži na pritisk glasovalne tipke kot šef odloči....

Zadrega vladajoče slovenske stranke je razumljiva. Nastali so kot "antijanša" in zmagali v državi. Če pomislimo, da v vseh teh letih naša lokalna političarka ni uspela oblikovati odbora njene stranke v mestu kjer živi, nam je vse jasno. In je prej "potopila" stranko preden smo jo zaznali v Kranju....Ona bo ministrica, stranka pa je na britofu slovenske politike.

Nihče med vladajočimi v Kranju nima mojega zaupanja. Preprosto in jasno: iz osebne izkušnje. Te so pa najbolj dragocene in lahko tudi boleče. Ta mestni svet je bil "trgovska šola, branjevska smer...." vsaj zame. Eniso razbijali Kranj, eni so ga izdajali, drugi so ga zapuščali....ta mesec pred volitvami ga bodo imeli polna usta. Vsi.

Trma je stalnica že ducat let. Pa vendar se kot novinar vedno znova zgrozim: a taki nam bodo krojili vsakdan? In očitno se bom še.....

Miran Šubic, ki ne bom volil nikogar iz te zasedbe mestnega sveta, oblasti ....