Radost anonimnega onaniranja je daleč od potešitve, če napadeni po klofuti ne nastavi še drugo lice, ampak useka nazaj. Tak sem tudi sam. Predvsem zato, ker so anonimke del novinarskega življenja. Je anonimka, če je domnevno znan naročnik "oglasa" kjer nekdo trosi laži in zanje nima nobene podlage, odrešitev za onanistovo in onanistkino početje? Ali pa splet vse prenese, danes je z gnojnico polit ta, jutri oni, danes jaz, jutri ti....

Objavljamo zgodbo o povezavi lokalne političarke z nekom, ki je njen sodelavec v poslu. Politični partner iz stranke. Prejemnik javnega denarja, ki mu ga ona "zrihta" za njegovo delo. Obenem pa se izkaže tudi kot "naročnik" pljuvanja. Morda lažna identiteta? Morda krinka njega za nekoga, ki onanira in čaka potešitev v upanju, da zmore škoditi z lažmi, klevetami ipd.

Trma.si pa postreže z dokumenti. Nespornimi. Jasnimi. Javno dostopnimi, vsaj večinoma. Kako sta mlad fant iz Mavčič in ne ravno mlada gospa z Mlake v odnosu. In odnosih. Vseh vrst: predsednica stranke plačuje kandidata na volitvah za delo s spletno stranjo stranke, na primer. Z javnim (ne svojim) denarjem, jasno. In ob tem je isti mladenič tudi (občasni, redni ipd. - niti ni važno) sodelavec pri delu družinskega podjetja. Povezava? No, ja...Kranj je mikrokozmos kjer se vsi poznamo in tako radi vse vemo: kdo ima kaj in koliko in kdo je česa kriv še preden mu to dokažejo ipd. Že videno. Že znano. Vedno znova. Nasproti pa so vedno dejstva - dokumenti - podatki. Za marsikoga je to malo ali nič, ker "mi že vemo..."

Vse življenje posegam v javnost ljudi. A ne kot onanist(ka) iz varne teme - na sceni se to dogaja. Na odprtem prizorišču. Tega in posledic tega ne zmore vsak. Niso vedno lahke in prijetne. Ko stopiš čez ta prag, si rešen vsaj nečesa: da bi te hudič skušnjavec oziroma anonimni onanist iz varne sence zapeljal. Kajti prav transparentnost je pogojena s tem, da vsakdo ve, kdo je izdajatelj Trma. si. Kdo je njen urednik, ki je odgovoren za vsako besedico (tudi zmotno, napačno, zgrešeno - da bo jasno).

Ni potešitve, če napadeni udari nazaj. Pa kdor je močnejši. Edino kar me pri vsem skupaj žalosti pa je, da ta golazen (drugače pač ne znam zapisati) niti mrtvih ne pusti pri miru. Da nima osnovne človeške etike. Zato so zmage proti takim tudi zmagoslavje odkritosti proti potuhnjenosti, trme proti (ne)transparentnosti in tako naprej.

Pljuvanje brez imena in priimka tistega, ki pljuva, je možno.Kolikor hočeš je tega pri nas. Trma.si pa da vsemu in vsakomur ime in priimek. Najprej sebi.

Miran Šubic, ki nikdar ne klone pred človeško poniglavostjo in pljuvanjem brez imena in priimka....