Gospod šef redarjev in inšpektorjev Martin Raspet prihaja v Kranj v službo, gospod podžupan Janez Černe pa v mestu živi. In z mestom, jasno. Zato je pobudnik spremembe kategorije Likozarjeve ulice, da bi lažje na njej urejali, nadzirali /prehiter/ promet. Martin Raspet ne zna povedati, kolikokrat je poslal radar ali nasploh meril hitrost na ulici, ki jo bodo zdaj z odlokom urejali. Tragično. Kot je tragično, da je to pač mestni uradnik z visokimi dodatki pri plači. Uganili ste: zato, ker vzpostavlja inšpektorat, ki ga vodi in je pač po službeni dolžnosti njegovo delo. Kolikokrat pa meri hitrost in kakšne so ugotovitve pa ne ve ali pa noče ali ne more povedati....

Odlok je papir, na Likozarjevi so pa nesreče. Noben odlok divjakov ne bo ustavil. Pač pa bi moral ustaviti ali dregniti šefa iz občinske kleti, da bi začel delati. In pokazal rezultate dela. Ker tam pri Tušu je radar na dnevni bazi )analogno Likozarjevi pa šef ne ve, kolikokrat...)!

Dokler je odlok samo papir in redar samo človek, ki ima moč z radarjem, presoje pa ne - smo v problemu. In zato je treba takim uradnikom vseh vrst in funkcij gledati pod prste. Ker ne smemo pozabiti, da za mestni promet skrbi človek, ki je goljufal vse nas kot mestni redar oziroma inšpektor in zastonj parkiral med tem, ko so nam zatikali kazni za brisalce...Daleč = visoko je prilezel.

Živeti z mestom ni isto kot živeti v mestu, se pa lahko "pokriva". Kakor za koga in kakor kje. Jaz bom vedno in vsakič in povsod za to, da se uradnike meri po tem, kako razumejo in spreminjajo mesto na bolje. Da smo bolj varni, na primer. Potem dodatek k plači ni sporen, celo nujen je.

Koliko takih imamo med stotnijo v občinski stavbi?

Miran Šubic, Kranjčan