Svetnik Več za Kranj Boštjan Trilar je zahteval obravnavo svetniške pogodbe z Miranom Šubicem, ki jo je sklenil župan Matjaž Rakovec. Izkazalo se je, da ni narobe nič razen tega, da je za občino lani delal (do konca leta) "napačen človek", ki lahko vsakomur dokaže, kaj je naredil. Mimogrede: za podobna dela je isti župan Trilar dvema zaposlenima na MO Kranj odobril nezakonito 1600 nadur kar znese...no, ja: veliko! Isti svetnik ni protestiral niti terjal javne obravnave, ko je njegova najbližja sodelavka odšla z mesta direktorice mestne uprave na - Komunalo. Njeno delovno mesto: svetovalka direktorja za bruto plačo okoli 50 000 letno. Novi direktor je ocenil, da take svetovalke ne potrebuje, Boštjan Trilar pa je v razpravi danes bil še kako kritičen do njega! Pošteno? Moralno? Logično?

Svetnica Barbara Gunčar je kot samostojna svetnica danes bila kritična do direktorja Matjaža Berčona, pred sabo pa je imela gradivo za sejo kjer isti direktor razlaga, zakaj storitev njenega podjetja ne potrebuje več. Bi bilo pošteno in moralno in načelno, če svetnica in podjetnica v taki razpravi ne bi sodelovala, ker je navzkrižje interesov jasno kot beli dan? Bi bilo pošteno, moralno in načelno, če bi ob sodelovanju v razpravi o direktorju Berčonu javnosti pojasnila, da je v času župana Trilarja in direktorja Komunale Kocjančiča veselo poslovala z javnim podjetjem, o katerem je tudi kot svetnica prejšnjega sklica odločala? Potem bi ji pač lažje verjeli.

Trilar in Gunčarjeva sta s podpisi podprla točko o Komunali kar je lahko samo dobro. V razpravi sta se strinjala z ravnanjem predstavnika Kranja v skupščini Komunale Zorana Stevanovića. Za slednjega je direktor Berčon javno potrdil, da je nanj skušal vplivati pri kadrovanju ipd. Objavili smo vsaj en dokaz, da je mestni svetnik s kandidatom za zaposlitev govoril, slednji pa potem direktorju Komunale pisal o "dogovoru s Stevanovićem". Stevanović je sklical nezakonito skupščino, da bi odstavil direktorja v bifeju v Stražišču kar zdaj sam priznava. Potem je sklical še eno in ponovil odstavitev, a zadeva pravno ni končana.

Zapisano so dejstva, ki odkrivajo vso bedo "komunalne greznice" oziroma ozadja početja ljudi, ki smo jih izvolili. Ki smo jim dali mandat, da odločajo tudi o Komunali. In Trma ni odvetnik gospoda direktorja, a razkritje takih zakulisij nas vse bolj prepričuje, da skrb za javni interes in javno podjetje ima podlago v čisto banalnem napajanju pri komunalnem vodnjaku....In tisti, ki so najbolj žejni najbolj glasno vpijejo.....