Med nami je politik, ki ga podpira 91 % ljudi. Med nami je najboljši pravnik, ki piše najboljše sklepe in zapisnike. Med nami je politik, ki obtoži nekoga zapravljanja, a ne predloži dokazov. Med nami je....

Ne, gospod Zoran Stevanović ni ničesar kriv, krivi so drugi: politična konkurenca,direktor komunale, koruptivni politiki ipd. itd. On pa dela za ljudi in samo za ljudi: tudi, ko se javno zlaže, da je koga odstavil "po poslovniku" ali pa koga obtoži, da je zapravljal tisoče evrov s službeno kartico in potem tega ne zna dokazati...

V tej greznici smo tudi vsi mi. Tisti, ki mu nismo po volji, smo "strankarski aktivisti" (pa karkoli že to pomeni) ali pa karkoli drugega, žaljivega ali nedostojnega. Pa je demagogija v politiki pogosta praksa: obtoževati, zavajati ipd. se nihče ne nauči lažje kot če posluša politike. In žal se v vso to politično komunalno greznico s tistim, ki nas poliva z drekom, potapljamo vsi.

K sreči so svetnice kot je Irena Dolenc (NSi), ki je opozorila na bistvo: nekdo si je kot predstavnik Kranja dovolil vse in še več in se pri tem - kljub drugačnim obljubam - z njo ni posvetoval. Le zakaj, če je najboljši pravnik, ki skupščino javnega podjetja skliče v bifeju? Glas razuma je v tej kloaki, v tej greznici vsakdanje politike res kot bela vrana med črnimi.

Osebno nimam nič proti Zoranu. Preprosto ne ve, kako se mu ob njegovih izpadih egoizma smejejo za hrbtom. Nič zato: legitimno je izvoljen, dela kar hoče kot politik. A ne more pričakovati, da v tej do bolečine pretirani sli po samopodobi, včečnosti, vsi molčimo. Preprosto zato, ker obstaja samo ena in temeljna resnica: Kranj ni Zoran Stevanović in "stevanovići" vseh vrst. Kranjska politika ni Zoran Stevanović in "stevanovići" z njim in ob njem. Smo tudi ljudje, ki si upamo biti proti takemu načinu, proti obtožbam brez dokazov, proti narcisoidnemu iskanju pozornosti.

Komunalna greznica bo prej ali slej izstavila račun. Takrat bomo dokončno videli, kdo ga bo plačal. Do takrat pa: res je bilo žalostno spremljati cirkus okoli Komunale, ker klovn ni bil smešen. In predstava, ki jo je izvedel, ne sme veseliti nikogar.

Miran Šubic, urednik Trme