V kranjskem mestnem svetu imamo enega župana in nekaj "županov". To je danes dejstvo. Najprej je Boštjan Trilar kot bivši župan želel nastaviti direktorja gasilcev iz njegove stranke. Na koncu ni šlo. Nato je Zoran Stevanović začel urejati Komunalo in odstavljati direktorja.

Maske so padle ali pa še bodo: izvoljeni župan se sooča s tistimi, ki bi radi njegove pristojnosti, njegovo moč, njegov vpliv. Puč na kranjskem dvoru? Nesporno: o legalnosti in legitimnosti današnjega početja mestnega svetnika se bodo pač izjasnili tisti, ki jih to zadeva. In mi, ostali? Mi lahko rečemo, da so volitve tiste, ki dajejo odgovore. In tam je bilo 2/3 proti 1/3 (Rakovec:Stevanović). A slednji ima 6 svetnic, svetnikov in z njimi se počuti močnega kar je po demokratičnem ustroju prav. In zraven je še Trilar s 3 in Velov s 4 "rokami za glasovanje" in tako se je Trmina napoved o "koaliciji opozicije" hitro izkazala za točno - ne glede, kako povezano trojček iz Stražišča deluje. In da ne bo zablod: ostale svetnice in svetniki iz te zgodbe so - naj oprostijo - le figure na šahovnici kjer poteze vlečejo tisti, ki nečesa ni dobili - a so hoteli. In to je pač samo eno: biti pri koritu....

Če je direktor Berčon slab, ga je treba zamenjati. O tem ni dvoma. A da o tem praktično nihče ne ve nič, morda najbolje dokazuje stavek enega od županov sosednjih občin: "Kako skuša Stevanović nagajati županu Rakovcu pa je kranjska stvar!" Res je.

V preteklosti so že mnogi skušali učiti župane kozjih molitvic in če se je kdo izkazal pri tem, je bil to Zoran Stevanović v odnosu do Trilarja s katerim imata zdaj skupne predloge kar dokazuje marsikaj. In seveda je zato prav, da se ta kalna voda zbistri: Zoran Stevanović skuša vladati in odločati kot da je župan- to dokazuje pometanje po Komunali. Pri tem ne izbira sredstev: današnji "puč je samo dokaz, da v kranjski politiki počasi stvari prihajajo na svoje mesto! Trma je to napovedala!