Mohor Bogataj je kot župan vlekel za nos vse, le Trme ne. Ko so ga z občinskim avtom vozili nezakonito v Žirovnico domov in od tam v Kranj, je bila to prevara občank in občanov. Tako prevaro je Beno Fekonja (edini poklicni predsednik nogometnega kluba v Sloveniji) kar sam priznal: živel je dejansko v občini Šenčur, a se prijavil - res prava politična perverznost -na Planini na naslovu kjer je sicer stalno živela članica volilne komisije, ki je to prevaro lepo gledala in molčala oziroma jo podpirala.

Sedanji župan je sicer takole na prvo žogo bolj pravi Kranjčan ob obeh naštetih, a preštevanje te vrste nam je tuje. Zadošča že to, da so tvoje formalnosti enake stvarnemu stanju in ne vlečeš ljudi za nos. Ob kakndiatudi in kasnje je Matjaž Rakovec izpostavil navezanost na Kranj in poudarjal, da je njegovo življenje pač vezano na okolje kjer je bil rojen. Trma si je to zapomnila in preverja. Ne, ne štejemo kolikokrat je ali ni prespal na stalnem naslovu, gre za bistvo: ali je s tem, da ima stalno bivališče v Kranju skušal prevarati vse in dejansko ostal v Ljubljani. Dokaze prilagamo sproti.

Načelnost je hudičevo težka, ko gre za principe. In predpise. Zato bomo jutri objavili zgodbo o načelnosti tudi v primeru kjer so lastnosti te vrste (transparentnost, drugačnost od ustaljene politike ipd.) v Kranju posebej izpostavljene. Samo zato, da bi vsi mi skupaj lahko presodili, kdo koga dejansko v takih primerih žejnega pelje čez vodo in odkrito laže ali pa vsaj skriva resnico.

Zgodovina se namreč ponavlja - kot tragedija ali kot farsa, vseeno. Kranj ima še vedno sprejet odlok o ravnanju političnih funkcionarjev. Prvi ga je poteptal in raztrgal tisti, ki še danes kot svetnik sedi v mestnem svetu, a njegove grehe že preiskuje tožilstvo. In zato je neumno pričakovati, da boš večno vse vlekel za nos o tem, kdo si, kje si in zlasti - kaj si in kakšen si.

Še Trmatorjem to ne gre od rok, kajne?