Ko so nam z mestne občine poslali "vdanostno pismo Janezu Ziherlu", smo pogledali debelo. Če se pod to podpiše župan, ni problema - podpira tistega, ki je v Udin borštu z manevrom občinskega gospodarja prostora, hrupa omogočil veselico. Še enkrat: proti festivalu nimamo nič, proti "tlakovani poti do dovoljenja" pa samo tisto, kar dokažemo.

Klemen Malovrh je kot "županov varovanec" plačal neko storitev vnaprej čepšrav tega načelno ne bi smel. Načelno? No, ja - načela se pač spreminjajo in priagajajo. Bor Rozman je kot direktor mestne uprave bil pobudnik za nek državni center športnih zvez na državni zemlji na Brdu pri Kranju. Ideja je morda lepa, a zakaj smo ta projekt plačali kranjski davkoplačevalci zasebnemu podjetju, ki se ne ukvarja s tem? Mendi Kokot je "pritisnila" na naš medij na neustrezen in čuden način - kar z "vlogo"...

Našteli smo le nekaj primerov kjer je vprašanje samo eno: so naši uradniki nezmotljivi? So. Lahko delajo kar hočejo? Lahko. Kdo jim "drži štango"? Šefi vseh vrst z županom na čelu. Opala: novinarji pa smo nezmotljivi sodniki državnim uradnikom? Niti ne, sodila bo in je javnost. Tista, ki pride na volitve letos jeseni. Treba pa je vedeti, da je sindrom nezmotljivosti huda zadeva, ker oblast počasi in zanesljivo postaja "nad vsemi" in "nad vsem". Kaj pomeni - na primer - zaupanje Matjaža Rakovca Janezu Ziherlu?

1.

KER NI PRITOŽBE, JE VSE V REDU. RAJANJE V UDIN BORŠTU JE PRAVA STVAR ČETUDI JE MANIPULACIJA DOKAZANA.

2.

KAZNIVA DEJANJA UGOTAVLJAJO DRUGI ORGANI. RES JE. AMPAK: ALI NI FUNKCIONAR DOLŽAN PRIJAVITI SUM KAZNIVEGA DEJANJA KOT VSAK DRŽAVLJAN? JE. ČE SUM OBSTAJA. IN V TEM PRIMERU NE OBSTAJA...ČE SLEDIMO ODGOVORU MO KRANJ.

3.

ODSTOPLJENI DIREKTOR MESTNE UPRAVE ZA NAGRADO DELA NA PROJEKTIH. DIREKTOR ZAVODA ZA TURIZEM PO SPORNEM PLAČILU POSLUJE DALJE. IN GLAVNI ZA PROSTOR BO ŠE LAHKO NEMOTENO PREIGRAVAL DRŽAVNE UREDBE. TO JE NAUK ZGODB, KI SMO JIH PREDSTAVILI.

Ne, mi nismo lovci na ljudi, smo pa pozorni na napake. Najbolj pri tistih, ki jih tudi plačujemo vsak mesec. Nimamo nobenih orožij ali orodij, da bi kaznovali tako kadrovsko politiko kranjske mestne oblasti. Kajti vsaka taka zadeva je sporočilo občanom in občankam v slogu: kdor je naš, dela kar hoče (ali kar mu mi dovolimo)!

Jeseni so pa volitve.