Vozilo, ki tik ob šoli in stanovanjskih blokih v enem od kranjskih naselij brez tablic opozarja na odnos do okolja, ne moti ne šefa Martina Raspeta, ne redarjev, ki stanovalcem za napačno parkiranje mirno zatikajo lističe - avtomobila brez tablic pa še niso "vzeli v roke"...Oziroma: stanje je nespremenjeno, potem, ko jih je Kranjčan pozval, da ukrepajo kot jim zakon nalaga...Pa jim res?

Gospodar kranjskega prostora je državno uredbo bral po svoje. In z manipulacijo omogočil rajanje v Udin borštu. Kjer je zemljišče videti kot travnik, a je - smetišče. Ker isti uradnik do zdaj še ni uspel urediti, da bi bilo stanje enako v naravi kot na papirjih. Občinska oblast trdno stoji za njim, ker je to prikaz tistega "zelenega Kranja", ki ga radi poudarjajo?

Na okolje smo občutljivi. Recimo: tale tabla stoji desetletja in poziva, da odpadke vozimo v Tenetiše kjer odlagališča tudi že ni dolga leta. In potem se oglasijo "komunalci", da je tabla pač na zasebnem zemljišču in ne morejo nič....Res ne? Bi kdo lahko ugotovil, da tabla zavaja in pozval zasebnika, da jo odstrani? Ne vemo, vemo pa....da je to odnos do okolja!

Ste veseli, ker smo pobrateni v tem mandatu z ruskim, kitajskim, ameriškim (vele)mestom ? Ste že začutili neizmerno korist? Priznam: vprašanje je dejansko manipulacija. Ampak povsem na mestu je tak pristop. Nam je lepo kam odhajajo po pobratenje občinski veljaki, a raje imamo parkirišče brez zaupuščenih vozil in gozd brez smeti in ... Pričakujemo preveč? Bogovi na Slovenskem trgu 1 so "doma" v skoraj vsakem uradu, nam dokazujejo vsak dan.....Do kdaj?

Volitve so letos jeseni. Martin Raspet in Janez Ziherl ne bosta kandidirala - a bosta na volitvah prisotna. Z (ne)delom in tistim(i), ki to dovoli(jo).

Miran Šubic, ki ne bo volil nikogar od danes vladajočih v Kranju....