Alenka Bratušek je bila v središču pozornosti kranjske javnosti, ko je kot ministrica "izbirala" traso vlaka mimo ali preko Orehka. Trdila je, da pri tem nima besede, da je vse stvar stroke. Če verjameš, je res. Bistvo: verodostojnost ministrice je v Kranju na silno nizki ravni, o tem pač ni dvoma.

Zdaj pa bi v istem okolju ona kmetijsko zemljo spremenila v "drugačno"!? Da bi njen leseni vikend postal tudi "drugačen" - morda stanovanjska stavba? Pa se ji je prikazala - Marija Magdalena, ki je sicer na Rupi "prisotna" v podobi cerkvice, ki je nekakšen zaščitni znak te vasi na robu mesta. Prav območje okoli nje pa se dotika interesov ministrice. In se je prikazala še Asta Vrečko (s svojimi strokovnjaki...) in rekla: ne bo šlo. In kaj se je zgodilo? Izločitev pobude ene ministrice temelji na strokovni oceni drugega ministrstva. Če je kaj lepšega, ne vemo...vemo pa, da bo Alenka Bratušek tudi v tem primeru potrdila, da odloča stroka, kajne?

Rupa je lepa vas. Okras Kranja in seveda kmečko okolje. Kjer je sicer novih hiš veliko. Ampak je ob vikendu ministrice tudi prelepo žitno polje kmeta iz te vasi. Nekoč je nekdo vrtičkarjem prodal del zemljišč in zdaj so na robu pač drugi lastniki. Tudi glede gradenj so se predpisi menjali in v določenem trenutku je bilo marsikaj mogoče legalizirati. Ministrica je čakala od 2011 do 2022, ko je postala - ministrica. Ali njena vloga šteje več, ali ne, ni pomembno. Vsekakor pa se je mudilo, ker bi sicer v tem mesecu že dobila svojo pot do pozidave kmetijske zemlje, ker Kranj po dolgih letih zopet dobiva dopolnjen občinski prostorski načrt. In v njem bi bila lahko tudi zelena luč za Alenko Bratušek. Pa je ni.

Tako smo torej odkrili (skoraj) vse o tem kaj počne političarka s svojo lastnino. Kar je njena in ne naša stvar. Razen v primeru, ko se njeno početje "dotakne" države kjer ima pomembno funkcijo. Takrat je javnost opravičena zvedeti vse o početju države v zvezi z zadevo ministrice in občanke Kranja. Temu sledi Trma.si, ki ne brska po spalnicah in denarnicah - javni denar, javne zadeve javnih ljudi pa preverjamo.

Za to gre. Zato ste na Trmo v dveh dneh kliknili 40 000 krat. Zato bomo kmalu zabeležili 17 000 000 klikov.

Miran Šubic, Kranjčan, državljan Slovenije in - trmast.