Malo po domače so napeljevali vodo in elektriko ministrici za njen vikend. Tako trdijo okoličani, ki so opozorili na to, da je bila cesta nekaj časa zaprta, lastnika pa ni nihče nič vprašal. So delali na hitro in na skrivaj ali ne? In še tole: pozimi je ministrica ustvarila pogoje (gradbeno dovoljenje za objekt daljšega obstoja) za hišico, ki stoji na kmetijski zemlji. Zelo hitro po tem pa so ji že priskrbeli "infrastrukturo". To so dejstva, za zdaj.

Vprašanj pa še nekaj: je bila prejšnja predsednica vlade, prejšnja in zdajšnja ministrica, vidna političarka kdaj črnograditeljica? To daje slutiti njeno prizadevanje za ureditev stanja na Rupi kjer njen objekt stoji ob vrtičkih drugih, ki legalizacije ipd. še niso uredili. Ampak: tega ne trdimo, bomo pa še naprej spraševali....

Še nekaj bo pomembno: čas in potek dogajanja kjer telefon lahko zavrti ministrica in to ima težo. O tem smo pridobili nov dokaz o drugem početju. Pa ga (še) nismo preverili. Zagotovo pa je za "navadno rajo" ključno tudi to: eni leta in leta čakajo in se jezijo čez državne ustanove, drugim gre vse kot po maslu. Je med njimi ministrica, ki infrastrukturne projekte (na primer na Orehku) predstavlja kot "strokovne kjer se politika ne vtika". Priznam: ob tem sem se pa smejal. Žal bolj grenko.

Vikend je zasebna lastnina in stvar lastnikov, zakoncev Bratušek/Cvejtičanin. Spoštovanje zakonodaje pa je po njenih izjavah prva in osnovna zadeva, ko gre za to, da bi se ljudem rušili njihovi domovi. Torej sem lahko prepričan, da Alenka Bratušek tudi za svoj objekt to spoštuje?

Politiki so po svojih "gradnjah na črno" žal znani. Prava osvežitev bo, če je Kranjčanka z bogato politično prtljago v svojem okolju zadeve urejala tako kot vsi mi....Trma.si je edini medij, ki to preverja. In ne delamo zaključkov, objavljamo pa kar ugotovimo....In še bomo.

Miran Šubic, ki mi je nekoč socialistična oblast skušala kot kazen za moje pisanje nagajati, ko sem si ustvarjal svoj dom. Nisem klonil, objavil sem vse. In nikdar se zaradi tega nisem smatral za oporečnika ipd. oziroma kadarkoli kasneje iskal politične ipd. koristi....