Ljudje smo taki, da stvari jemljemo osebno. Eni bolj, drugi manj. Če direktor nekega javnega zavoda Trmi skuša prikriti, da posluje nezakonito, odkrije (ne)hote marsikaj. Na primer: da ga plačujem(o) tudi za to, da potem svojim nadzornikom kar sam pove, da - nima pojma. O tem, da je trošil naš denar kar tako, po domače. In njegov boter je tisti, ki mu je to omogočal: najprej ga je nastavil na čelo zavoda, nato mu je dal proste roke in denart, nato ga ni nadzoroval in - polomija je tu.

Z enim samim razpisom je sedanji župan "razveljavil" delovanje prejšnjega na primeru Kranjskih novic: z razpisom je prihranil najmanj 50 000 evrov!? Vprašanje za milijone evrov: kje se še da prihraniti? Oziroma: kdo veselo obdeluje vrtiček, imenovan javni denar! Komaj čakamo, da se oglasi Gorazda Copka strančica Več za Kranj in opozori svojega svetnika Boštjana Trilarja, da mora na seji pohvaliti sedanjega župana, ki je Kranju prihranil....se smejete? Mi tudi. Kajti to je en sam razpis, en sam strošek, kaj je še podobnih zgodbic!

Trma je s sodelovanjem v tej zgodbi opozorila tudi druge. Po drugih občinah, z drugimi proračuni. Da je obveščanje ljudi pomembno, vem(o). Zopet pometanje pred lastnim pragom: bil sem manj kot leto pogodbeni sodelavec na tem področju in ugotovil, zapisal, povedal marsikaj. Zraven pa delal še "operativno" kot se reče. Gospod Trilar me je napadel z vsemi političnimi kanoni in imel - moker smodnik, ko so odkrili, kako je on plačeval obveščanje na občini za časa županstva (1600 nadur...). Vsakomur dopuščam dvom, skrb za javni dena, hinavsko bi bilo drugače razmišljati. In zato je vse od človeka do človeka različno, kajne? Ali kaj narediš, ali pa ne. Ali si upaš povedati, kaj misliš - ali pa ne.

Tistih, ki bi bili brez napak ni. Vprašanje je, ali jih zmoreš priznati in popraviti. In koliko to stane. Trenutno kaže, da bomo 50 jurjev v plusu.....ker imamo Trmo in konkurenco.