Kokot se oglaša tudi v mestu. In seveda kokoške pozorno prisluhnejo. Ker je kokot (tudi petelin tudi glavni na kupu gnoja ali v kurniku ali...) tisti, ki se ga posluša. A vedno se najde tudi kdo, ki kikirikanja ne posluša in mu ne sledi kot kokoške okoli kupa gnoja....

Mestna uradnica nam je poslala dopis, ki ga po Zakonu o medijih ne bi "smeli" objaviti. Pa smo ga. Takoj. In zraven še dodali tudi tekst, ki ga mestna uradnica popravlja in dopolnjuje. Mendi Kokot je v tem primeru poslala nepodpisan dopis kar je v nasprotju z 31. členom Zakona o medijih. Potem je poslala še enega kjer se - res te ima, da bi zakikirikal -sklicuje na člene istega zakona, ki o elektronskih medijev (kar spletnik Trma je...) ne obravnavajo tako kot "že mogoče razume" Mendi Kokot!? Pomislite: tista, ki vodi oddelek za komuniciranje, ne zna brati zakonodaje o medijih ali pa jo bere, kot se njej zahoče? Pa bomo do Mendi Kokot prijazni ponovno: tekst, ki ga nam ni bilo treba objaviti, smo dobrohotno objavili. Nadnaslov je drug, ker smo pod nadnaslovom Kranjska klobasa objavili aktualen tekst z drugo tematiko. Če smo torej hoteli dati ustrezno prednost poslanemu z občine, smo to dali pod drug nadnaslov - a na isti spletni strani. Še bolj je vidna ta objava, a občinska uradnica Mendi Kokot se je odločila za nov "dopis", ki pa ga jemljemo kot mobing in pritisk na novinarja in bomo zato zaščitili sebe, medij in poklic kot tak.

V času odsotnosti župana, ki se brati s Colorado Springsom v ZDA kjer je tudi podžupan, je pooblaščena oseba za predstavljanje in zastopanje občine določena. Verjetno je to Mendi Kokot, morda pa so zaupali to nalogo drugemu podžupanu? Ne vemo, nam se kot zastopnica za vloge/zahtevke ipd. predstavlja vodja oddelka. Ki sodi v kabinet župana, ki ima vodjo. Oboje pod župana, ki ga trenutno ni. Sleherni dopis ali uradni akt ali listina, ki grez naše ljube občine pa nosi navadno tudi žig...Mendi Kokot nam je poslala uradni dopis brez žiga in brez podpisa, az navedno svoje funkcije in imena.

Ne delamo si utvar, da uradnica deluje na svojo roko. Ne, deluje po nareku. In ta narek je slab. Zato bomo zadevo prignali do dna. Ker nam piše občina /ne Mendi Kokot/ in ker je kokotovo kikirikanje tudi sporočilo. Čeprav ni podpisano.

Zavračamo današnji dopis s polno odgovornostjo in ga smatramo za "mobing" kranjske oblasti proti novinarju, mediju, uredniku, javnosti.

Miran Šubic,univ. dipl. novinar, urednik Trma. si