Poklical me je dober znanec, morda celo prijatelj. Ni treba verjeti, a je povedal, da "teme, ki jih berem na Trmi pogrešam drugod". In je vprašal, če materialno kaj dobim za to. In sem pojasnil (ponovno), da je Trma SAMO SVOJA, SAMOSVOJA IN SAMA SVOJA. Kar pomeni: nimamo prihodkov, le izdatke, ki jih plačam iz svojega žepa. In to od decembra 2011 ali skoraj 10 let (z vmesno abstinenco, ko je Trma zaradi pritiska mojih tedanjih šefopv in še koga malo upočasnila tempo).

Pasji dreki v Kranju? Nepomembna tema ali pa nekaj, kar pokaže ravnanje mestne oblasti ali vsaj tistih, ki za to odgovarjajo! Igrišča na Golniku? Kot po čudežu se zadeva premakne. Kosovci v Kranju? Glej no glej: zdaj država ukrepa z zakoni in urejuje priseljevanje....In tako samo v zadnjem času beležimo odzive na naše pisanje preprosto v tem, da nas ljudje seznanjajo s problemi, ki so zanje veliki. Tudi za nas.

Ko nek problem zgrabimo, ga ne izpustimo kar tako. Saj tudi pes kost drži dokler mu je slastna, dobra, vabljiva. Ker nismo od nikogar plačani, nam je lažje in obenem težje: NIKDAR NE BOMO ZAPISALI, DA SMO EDINA RESNICA, NEODVISNI IN OBJEKTIVNI MEDIJ. SMO KAR SMO: Z NAPAKAMI (ŽAL) IN VSEM OSTALIM KAR TISOČE BRALCEV DRŽI PRI KLIKIH NA TRMO.

Ni nam še uspelo, da bi k sodelovanju privabili še več bralk in bralcev. Samo odziv je dovolj, naš novinarski pristop pa prinaša vse ostalo. Pohvala iz začetka zapisa je samo povod. Ravno tako se odzovemo tudi na kritiko. Ker oboje skupaj nam pomeni tisto kost, ki jo glodamo naprej.

Miran Šubic, urednik Trme