Najprej je družina doživela "treniranje strogosti" kar jih lahko stane 800 evrov ali več kot je zajamčena plača v Sloveniji. So bili pred knjižnico brez mask (starša) in rogljiček so jedli...Ne glede na to, da so bili sami, je država preko inšpektorja ukrepala. Red velja za vse, kajne?

Potem je na sceno stopil kriminalist, ki popoldne vodi podjetje. Svojo prodajo mask je "skril" pod spletno stran kjer se skorajda ne vidi, da za tem stoji policist, kriminalist. Njegova najboljša "stranka" je občina Kranj. Brez moraliziranja: če bi bil kriminalist v okviru službe zadolžen za npr. Ljubljano, bi to še razumeli. Da pa "lšefta" s tistimi, ki jih tudi preiskuje, je norost naše države. Kaj se bo iz tega izcimilo, bomo še videli.

Potem naj bi zaradi maske tekla kri, vsaj eden od poškodovanih je v bolnišnici. Zopet središče mesta, zopet maska v ospredju: udarec naj bi padel, ko je opozorjeni mahnil tistega, ki ga je opozoril na nošenje maske. Pretep ni bil nedolžen, ker so nastopili tudi "zavezniki" in policija bo (upamo...) ponudila točno razlago dogodka.

Času primerno, kajne? Kranjska maska opozarja na vsaj 3 probleme: ali lahko nekdo (minister...) za kršitev ukrepov zadevo reši z opravičilom, drugi (starša dveh prisotnih otrok) pa lahko za to plača velik znesek kazni? Ali je moralno in etično in.....,da policist v okolju kjer preiskuje kazniva dejanja, državi prodaja maske? Za konec: pregreto ozračje krize z virusom lahko rodi nasilje. V prestolnici je bil protest obračun, v Kranju je prepir postal obračun. Tekla je kri.

Se lahko iz teh kranjskih primerov česa naučimo?