Libreto za kranjsko opero se še piše, a dirigent je znan: krminalist in podjetnik je pri dobavi občini bil edini "pravi dobavitelj". Pa pometajmo pred lastnim pragom: tudi sam sem še kot podjetnik bil "izbrani dobavitelj". Tak je sistem javnega naročanja, ki je dejanko (v večini primerov) farsa. Če nekdo nekoga potrebuje, potem je treba ubrati zakonito pot do tega, da ga tudi dobi. Mimogrede: mestni svet MO Kranj je potrdil soglasno zakonito pot mojega sodelovanja. Vsebina? V mojem primeru zelo lahko dokazljivo delo(vanje) in tudi učinki(=izdelki), v primeru kriminalista Šenka in naše opere pa je vse še lažje: maske je kupil na Kitajskem in jih prodal občini...

Bi posel dobil, če bi bil dopoldne zaposlen na farmi kjer bi skrbel za 50 glav živine? Bi postal ekskluzivni dobavitelj, če bi bil dopoldne zaposlen kot vzgojitelj v vrtcu? Odgovor lahko priskrbim kar pri sebi: bi bil primeren, če ne bi bil novinar s 40 let prakse? Hec je v tem, da je Danilo Šenk leta in leta primeren za različne posle z javnim denarjem kot - kriminalist. Torej človek, ki je prihajal na občino kot - preiskovalec. Torej človek, ki je del represivnega aparata slovenske države. Je takemu mogoče odkloniti posel, če je njegova ponudba dobra, cenovno ugodna ipd.?

Obstaja tudi Opera za tri groše. Naslov slednje ne gre v kontekst popoldanskih poslov kriminalista PU Kranj: letno so prihodki njegovega podjetja skoraj milijon evrov! In pri maskah za občino je očitno to, da je (bil) edini večji dobavitelj!

Trma je edini medij, ki o tem piše. Ker smo pisali tudi, ko je kriminalist s svojim podjetjem organiziral večino maturantskih plesov in bil glavni za ozvočenje v okolju kjer je plačnike svojih računov morda dopoldne obiskal "v interesu preiskave". Prav? Moralno? Logično? Morda pomislek: zakaj ni slekel uniforme in posloval kot podjetnik ves dan? Če je "popoldne" ustvaril za milijon prometa, kaj bi bilo šele, če bi se temu posvečal ves dan? Ali pa bi kdo morda "slečenega kriminalista" drugače jemal kot moža postave d.o.o.?