Od pripeke, ki z leve greje desno vlado, je treba v senco senčne vlade in naš kranjski politik je že tam. Če je nekoč bila zanj Alenka boginja in še kaj, je zdaj pozabljena in seveda ni čudno, da še en Kranjčan (priseljen, dodajamo) Jernej Pavlič lepo tolče po ubežnem sinu Iztoku, ki je zapustil še vedno njegovo vladarico in se priklonil v senci Marjana Šarca. Kaj se je dejansko zgodilo? Manj kot nič (če odmislim sno za Trmatorja), ker je senčna vlada pač le opozicijska parada. Malo bolje obveščenim pa je bilo že prej znano, da ima Marjan magnet, ki je pri Alenki popustil....za Iztoka, seveda!

Nedavno smo razglabljali ali bo Matjaž Rakovec prevzel "partijo". Ker so to mnogi hoteli in pričakovali, sam pa se je odločil za Kranj. Ni želel v čevlje Dejana Židana kjer je pristala Tanja Fajon, ki tudi vleče vzporednice z gorenjsko prestolnico kjer ima dve svoji polsestri. Nepomembno? No, ja: politični rejting kranjskega župana je malo pridobil na teži, največ pa bo zagotovo veljal, če bo v Kranju naredil vsaj del tistega kar politiki navadno obljubljajo. Trenutno se zdi, da je bolj v sedlu kot po volitvah, ker vsaj konflikten ni in si ne naredi z vsakim prijateljem še dva sovražnika.

Kot že zapisano, kranjski politični kader v Ljubljani postaja "eksotika" kot tiste ljubke in redke živali (primerjava ni dobesedna) v živalskem vrtu: zanimive so, radi jih gremo gledat in to je to. Alenka je s svojo stranko (in gospodom Pavličem zraven) pač le senca nekdanje političarke, Branko Grims na desni sicer rad grmi - a tudi v njegovi stranki so drugi očitno bolj poklicani v osončje velikega vodje. Kot tudi že ugotovljeno, nimamo ne ministra, ne kake druge bleščeče vloge v Ljubljani. Zato je celo senčni minister lahko deležen pozornosti, kajne?

Ker prihaja novinarski "čas kislih kumaric", bo morda še kak tak preskok deležen pozornosti. Načelno pa "raja" (ni mišljeno slabšalno) ob vsem tem še obrvi ne dvigne več. Osrednji problem bo namreč: senca za ceno mojega vavčerja, kajne?