Največja zmaga kranjske politike danes je - strpnost. Če lahko Branka Grimsa kdaj jemljemo kot manj ali nestrpnega, ko gre za državno politiko, je tokrat pokazal svojo politično kilometrino: problem poznamo, iščemo rešitve! Ni bil osamljen ampak razumljen. Od vseh prisotnih in od vseh sodelujočih v razpravi smo dobili nekaj kar je dobro tudi za tiste, ki jih ni bilo - za tujce, prišleke!

Tak zrel pristop kranjske politike je jamstvo, da se problema lahko lotimo skupaj. Ne z izgonom, ne z zatiranjem tujcev ampak z zavedanjem, da gre za ljudi. Za soljudi. Zato je današnja seja sveta zgodovinska po tem, da je pokazala Kranj in njegovo politiko kot - odprto in dobronamerno. Pri tem lahko ponovno potrdimo tudi tole: tujci pri nas ne morejo imeti privilegijev, ki jih naša zakonadaja ne daje oziroma ne smejo te zakonodaje zlorabljati. In če jo, je temu treba narediti konec.

Kranjski mestni svet je raznolik. Se najdejo v njem ljudje, ki ne morejo mimo svojega ega in raje kažejo s prstom na "medijski pljuvalnik" kot bi spregovorili o svojih ravnanjih. Nič zato, celota je tokrat zmagala - vse priznanje svetnicam in svetnikom pozicije in opozicije z županom na čelu.

Težje bo zagnati državno kolesje, ki ima glavno nalogo. Ampak: premik se je zgodil, o skupni težavi smo spregovorili in bomo ukrepali. Albansko govorečih ni bilo zraven, da bi se (morda) branili ali povedali svojo plat. Moramo jim omogočiti to pravico in dolžnost: Kranj je mesto sobivanja različnih, kajne?