Pohvala ali graja? Plus ali minus? Pa začnimo s klasično manipulacijo politične sorte: na seji mestnega sveta smo slišali, da naj bi "nekdo" podpiral priseljevanje "ker se je slikal z...." in podobno. Umazano in poniglavo celo za politika, mestnega svetnika. Ker je namig jasen: sedanja oblast podpira volivce tuje nacionalnosti, ki ji potem vračajo z glasovi...Pa ne rečemo, da tujci ne voliko koga raje kot drugega, da ne bo zablode. Volilna pravica, ki jo pridobijo z bivališčem, je svobodna izbira.

Manj pa razumemo mestno oblast, da o res občutljivem področju modro deluje v - tišini. Imamo sosvet za varnost, pa kaj!? Ni res: je izredno pomembno posvetovalno telo s kopico podatki. In še nekaj je res: sosvet je dober odziv na probleme s priseljenci ali pa na katerikoli problem, ki pa zadeva - nas vse. Ne samo župana, ne samo mestni svet, ne samo vrh ampak - oprostite socialističnemu izrazu - bazo. To smo pa mi.

Oblast, ki dela lahko o sebi kaj pove. Oblast, ki ne dela, ne more povedati nič. Neumno je, če oblast ki (nekaj) dela, ne pove nič. Zato bi bilo dobro, da smo občani seznanjeni z delovanjem - na primer - sosveta za varnost. Ker varnost ni nič drugega kot pravica vseh, ki tu živimo. Tudi priseljencev.

ps

Še dobro, da je Trma na tem svetu in v tem Kranju. Mi namreč nismo "tajno društvo PGC" ampak medij, ki o Kranju največ ve in - pove. Preverite pa sami.