Zoran Stevanović /Zoran Za Kranj/ molči o poslu, ki ga je sklenil kot predsednik in odgovoren za finančno poslovanje svoje liste s prokuristko oziroma svojo politično pripadnico. Tako je o nakupu drona (brezpilotno letalo za 500 evrov) molčala Več za Kranj (Boštjan Trilar, Boris Vehovec, Damjana Piškur so svetniki), ki je prav tako porabila javni denar namenjen svetniškim skupinam. Gospa Piškurjeva ima bogato preteklost po strankarskem izročilu glede take porabe: Stranka za napredek krajevnih skupnosti (vodila jo je nekaj let) je namreč pred njenim predsedovanjem nakupila 100 (sto) kilogramov biftka z našim denarjem. Požrtij pa seveda traja, miza je obložena!

Denar svetniških skupin je tema, o kateri bo morala prej ali slej spregovorit ta oblast. Ti svetniki in svetnice in ta župan in še kdo. Če se namreč dogajajo taki "posli" med politično povezanimi kot je to primer pri Zoranu Stevanoviću, potem je seveda čas za ukrepanje - ne tiščanje glave v pesek! Kajti odkrili bomo vsaj še eno zanimivost pri porabi svetniškega denarja, ki je naš denar!

Zoran in Neven molčita, molčali so Damjana, Boris, Boštjan. In verjamemo, da bo tu solidarnost (kot nekoč pri biftku) odigrala svoje: marsikdo se bo spomnil, za kaj so porabili denar v njihovi stranki, listi, skupini. In bo tiho. Kajti Igor Velov - ta večno glasni gromovnik zoper nepravilnosti župana etc. - je s tem denarjem plačal kar novoletno zabavo za svojo svetniško skupino v gostinskem objektu, ki ga ima v najemu mestni svetnik! Ni se oglasil ob tem odkritju....

Gre za najbolj grobo politično zlorabo zaupanja svetnikom in svetnicam: denar za umetniško ustvarjanje ali drona namreč ni namenjen vsej stranki ali vse listi - ampak izključno svetniški skupini! Samo tisti, ki sedijo v mestnem svetu, porabljajo ta denar in si kupujejo sredstva za delo (računalniki, telefoni...) in še kaj. Zlorab nikomur ne očitamo dokler niso dokazane. Ampak: kranjski virus porabe javnega denarja zase in svoje politične sopotnike je prisoten dolga leta. Je prišela čas, da ga izkoreninimo?