Črnogledosti ne manjka. Ni dobra čeprav je na mestu. Spodbud si vsi želimo. Iskreno: siti smo vseh teh kranjskih zgodb iz političnega peskovnika, veseli pa tistih drugačnih. Dve danes objavljamo. Ena je "uradna" in kaže na držo, ki ji moramo pritrditi: v vsem tem virusovem kraljestvu slabih napovedi imamo tudi pozitivne novice. Naše, kranjske, domače. Seveda pa take novice ne bi bile mogoče brez domačih ljudi in njihovega truda. Pa tu res mislimo na vse, ki pozitivno delajo. In v času krize zmorejo pozabiti politikantstvo.

Veseli smo uspeha v športu tudi takrat, ko ga prinese kriza. Kranj tega statusa sme poceni zapraviti: zdaj gre za "stopimo skupaj"! Pod koši, jasno. Za košarkarje, jasno. Imamo po dolgem času in pravi suši v teh športih - tri prvoligaše (odbojka je najbolj stabilna, nogomet je najbolj obiskan, košarka pa prihaja nazaj tja kjer ji je mesto). Pogovor z mladim in nadarjenim in delovnim trenerjem je vsekakor prijetno branje, ker ga objavljamo takega kot ga nam je poslal vprašani. Olimpija pride spet v Kranj in Šenčur tudi - pa da vidimo!

Vsi taki prebliski so dobri za nas. Nekaj se dogaja, ni samo mrtvilo in malodušje. Ni samo kritizerstvo. In ni samo poudarjanje političnega egoizma, ki žal prevladuje. Zadnje tedne smo doživeli resnično vse, kar je s tem povezano - brez virusa: krizo v javnem podjetju, hude obtožbe nekega politika na račun drugih ljudi, morčevanje istega iz nevarnosti virusa in na koncu še dokaze, kako daleč je od lepih besed do početja v praksi. Trma tega ne prezre.

Pričakujemo pozitivne novice še naprej. Da nam je vsem skupaj bolje. Da zmoremo skupaj več. Trma bo objavila sleherni tak preblisk, ker si ga želimo. Ga hočemo. Da vidimo in dojamemo, da zmoremo!