Kranjska mestna uprava je po letu in pol pač oblikovana kot si je zamislil župan Rakovec. Mnogi so iz teh ali onih nagibov čakali na "brco v rit" marsikomu, ki je prej naredil vse, da Rakovca na občino nikoli ne bi bilo. A javna uprava je hudič: še najmanj sposobnih ni tako lahko spoditi, nikar ostalih. In premnogi vedrijo na občini desetletja in pravijo, da "župani pridejo in gredo, mi pa ostanemo". Imajo kar prav!

Čeprav je kadrovski razrez malo drugačen, se kaj posebej hudega ni zgodilo nikomur. Odšla je bivša šefica mestne uprave katere položaj je bil itak vezan na župana. Malo so nekateri drseli po kadrovski drsalnici gor ali dol, pretresov ni bilo velikih in zato ni čudno, da župan - z vso rezervo do take ocene - postaja po tej plati celo bolj priljubljen kot kdajkoli. Seveda pa ne gre brez kakega "kadrovskega bisera", a tudi to je del vsake oblasti in Kranj po tem pač ne more biti izjema.

Ključno je, ali bodo vsi ti in še kdo zraven opravili svoje delo? Ali pa bodo zopet cveteli posli z zunanjimi partnerji, ki posebej pri projektih pobirajo ogromne denarje iz proračuna občine. Bo kdaj ocenjeno, koliko smo zapravili za norost, imenovano "avtobuse med šole in zdravstvene ustanove" ? Za to in podobne županske muhe je šlo stotisoče evrov, ni dvoma. Pa sramota s telovadnico pri šoli na Planini pa.....vse je to bil naš denar, ki je šel dobesedno v - prazno. Ljudje, ki so za tem stali danes oblečejo nasmeške za projekte te oblasti in tudi to je logično. Vsi moramo živeti in lepo je, če občinski stolček greješ čim dlje, kajne?

Problem ločevanja dobrih od slabih kadrov ni bil še nikdar razrešen tako, da bi bili vsi zadovoljni. Zato bomotudi ob vsej tem na koncu ocenili - storjeno. Leto 2022 bo hitro tu in takrat ne volimo le novega župana ampak posredno tudi novo upravo.