Premogovnik v Velenju je "preživljal" nogomet, Gorenje pa rokomet in državna podjetja so od nekdaj bila odrejena za športne sponzorje: Petrol izdatno še zdaj, a tudi vsi drugi. In ko gre kaj k hudiču na poslovnem področju, je s športom težka (ko je Mura zaprla vrata, tudi nogomet ni imel več denarja in Nafta Lendava je podobna zgodba in....)!

Kranj nikdar ni imel takih botrov, domači "gorenjski trojček" pa je vedno raje stregel drugim apetitom kot izdatno pomagal športu - pa so šle milijarde po Savi in seveda je bilo na škodi kolesarstvo pa še kdo. Branetu Remicu (nekdaj Živila) bi morali spomenik postaviti v športnem centru že za življenja - bil je skoraj edini direktor, ki denarja ni spuščal po Savi navzdol. In še: sedanji župan Rakovec je bil edini kranjski direktor, ki je iz Ljubljane poslal kak evro nazaj, ker je bil (pa naj reče kdorkoli karkoli) že in še takrat - Kranjčan.

Pol milijona evrov finančnega bremena za kranjskega nogometnega prvoligaša je vrtoglavo visoka številka. Pomislite: predsednik ob tem reče, da je računovodsko vse super in fajn, licenca je tu - ni strahu!? Nesporno Triglav "živi" samo še od trgovine, ki pa je lani dala drobiž in problemi so bili takoj na dlani. Ključno vprašanje: navijamo za "trgovski klub" kjer nogometni agenti dovažajo in odvažajo igralce kot vreče krompirja? O nogometni šoli samo tole: rezultati so zaskrbljujojči, dečki (kot napoved prihodnosti) na dnu lestvice...Do zdaj pa so prodajali tiste, ki jih je "rodil" nogometno nek drug sistem in neki drugi ljudje, ki nis(m)o nikdar jemali trgovine za osnovo ampak za - dodatek k lastni produkciji.

Morda pa trgovina ustreza - trgovcem? To vedo Aleksander Vrtač, Vera Zevnik, Jure Gortnar in drugi poslovneži iz uprave kluba. Navijač kot sem pa imam skrbi: živeti na "puf" in čakati trgovce z nogami kot odrešenike ni Triglav Kranj. Ali pa je?