Ograja na Delavskem mostu tolče v oči s svojo barvo. Je kje ostala v skladišču (barva) ali pa jo preprosto ljubi načrtovalec nove pridobitve ali pa izvajalec, ki je iz - Kranja, jasno? Jo bodo morda še pokrili s kako drugo barvo?

Ne vemo. Vemo pa, da je "božjastna barva" za koga tudi lepa. Zakaj pa ne! Nimamo nič proti. Zagotovo pa ni - kranjska. Še manj "zlita z okoljem". Je preprosto dokaz, da smo v tem našem mestu pač bolj ali manj brezbrižni. Ker se nas taka nasilja nad našim mesto ne tičejo? Koliko ljudi pa zna hitro odgovoriti o tem, kakšna je mestna barva? Z upanjem, da jo bodo spremenili, se zdaj nad njo samo zgražamo in dodajamo: ali res ni nihče pomislil na to, da bi ograjo mostu odel v barvo, ki sodi v Kranj in ga morda celo ponazarja! Da ne bo nesporazuma: ograja mostu prej ni bila taka kot je ta....

Župana Grosa so po osamosvojitvi mnogi "pričakali na nož". Saj je sam včasih prispeval k temu, roko na srce. Nekaj pa je bil: dober gospodar. Zato je okoli Prešernovega gaja in okoli Gimnazije in še kje dal postaviti primerno ograjo. Tako, ki sodi v naše mesto, ki malo ponazarja zgodovino, ki je....Marsikomu ni (bila) všeč pa tudi pobarvana ni (bila) v mestni barvi. A je danes treba priznati, da sovpada z objekti, ki jih objema. Ja, gospod Gros ne bi nikdar dovolil, da bi mu tale zmazek od barve vsilili na izredno obiskani točki, v to smo pa prepričani.

Kranj bo največ storil zase in svojo prepoznavnost, če takih res vidnih posegov v svoje okolje ne bo preprosto prezrl. A za to je pač treba biti tečen. In Trma je tečna.